Po nove točke v Kranj

Nova Gorica, 05.10.2018

Nogometaši ND Gorica bodo v nedeljo, 7. oktobra ob 15.30, odigrali srečanje 12. kroga Prve lige TS. V Kranju se bodo pomerili s tamkajšnjim Triglavom. 

Stanje na lestvici

Pogled na lestvico razkriva, da Gorica z 18 točkami zaseda 3. mesto, medtem ko jih imajo Kranjčani 6 manj, kar jim prinaša trenutno 8. pozicijo. 

Medsebojni obračuni v aktualni sezoni

Ko sta se tekmeca avgusta pomerila v Novi Gorici, sta se razšla z delitvijo točk. Osuji je v prvem polčasu plavo-bele popeljal v vodstvo, ki je trajalo do 75. minute. Izenačil je Luka Majcen in s tem postavil končni izid 1:1.

Trener

Ime in priimek: Dejan Dončić

Starost: 45

Prejšnji klubi: Triglav je prva ekipa, ki jo vodi v članski konkurenci. Pred tem je bil vodja nogometne šole v Domžalah, hkrati pa je vodil tamkajšnjo kadetsko ekipo. 

Najvišja točka trenerske kariere: NK Triglav Kranj

Najljubši igralni sistem: 4-3-3

Število tekem na klopi sedanjega kluba: 11

Forma nasprotnika 

Ekipa Triglava v zadnjem obdobju igra precej toplo-hladno. Po zmagi nad Domžalami so izgubili proti Rudarju iz Velenja, ki v letošnji sezoni ne niza dobrih rezultatov. Sledil je nov uspeh, in sicer zmaga s 3:0 nad Muro, na tekmi z Aluminijem pa niso uspeli priti do točk. Težko bi bilo opredeliti stanje njihove trenutne forme, jasno pa je, da so zmožni premagovati tudi ekipe iz zgornjega dela lestvice.

Prejšnja tekma

Na precej živčnem srečanju proti Aluminiju so Kranjčani izgubili z rezultatom 2:0. Obračun so slabo začeli, in že v 13. minuti so se znašli v zaostanku. Dobrih 20 minut kasneje so nogometaši Aluminija dosegli še 2. in ob enem tudi zadnji zadetek na tekmi. Posredovanji vratarja Triglava pri obeh zadetkih nista bili na najvišjem nivoju, a Kidričani so bili skozi celotno srečanje nevarnejši nasprotnik, tudi po tem ko so ostali z igralcem manj. Igralci Triglava niso ogrožali vrat Aluminija, zato so domači dvoboj rutinirano pripeljali do konca, in osvojili 3 točke.

Ključni igralec

Ključni igralec v ekipi Gorenjcev je David Tijanić. S svojo kombinatoriko in tehničnim znanjem je namreč ključni člen pri povezovanju igre nogometašev Triglava. Odlični so njegovi predložki v kazenski prostor, saj so izjemno natančni, žoga je hitra in ima močno rotacijo. 21-letnik v igro vnaša mirnost, in zna zadržati žogo, poleg tega pa je pogosto nevaren za nasprotnikov gol.

Vroči igralec pri nasprotniku

Vroči igralec v ekipi Triglava je Luka Majcen. Bivši napadalec Gorice se v Kranju dobro znajde, saj je letos zabil 4 zadetke, enega od teh Gorici. Njegove izkušnje in všečne predstave so mu prinesle kapetanski trak, kar mu daje dodatno samozavest. Začel je prav vseh 11 tekem v letošnji sezoni PLTS, kar še dodatno priča o temu, kako pomemben je za ekipo Triglava.

Vroči igralec pri ND Gorica

Pri plavo-belih je vroč Rok Grudina. Mladi igralec vezne linije je na tekmi s Celjem dosegel svoj prvi zadetek v letošnji sezoni. S svojo robustnostjo, fizično pripravljenostjo in borbenostjo je vselej izjemno pomemben člen goriške zasedbe. Odličen je pri zaustavljanju nasprotnikovih napadov, odlikuje ga zelo dobra igra z glavo, vključevati pa se zna tudi v napadalne akcije, kar je dokazal z golom proti Celju.

Medsebojne tekme 

Tekmeca sta odigrala 27 medsebojnih prvenstvenih srečanj. Uspešnejša je Gorica, ki ima na svojem računu 11 zmag, 8 neodločenih izidov in 8 porazov. V Kranju imajo boljšo statistiko domači, ki so vknjižili 6 zmag, 1 neodločen izid in 5 porazov.

Spisek poškodovanih in kaznovanih pri ND Gorica

Miran Srebrnič bo tokrat pogrešal le poškodovana Leona Mariniča in Alena Jogana. Po krajšem počitku sta se na treninge vrnila Žiga Lipušček in Grega Sorčan. Vrnil se bo tudi Uroš Celcer, saj mu je potekla kazen zaradi izpolnjene kvote rumenih kartonov. 

Delegiranje

Glavni sodnik srečanja bo Darjan Kovačič, s strani mu bosta pomagala Robert Vukan in Grega Kordež, vlogo 4. sodnika pa bo opravljal Mihael Antič. 

Spremljanje tekme

Neposredni prenos obračuna boste lahko spremljali na programu Planet TV 2. 

Spremembe rezultata in ostale zanimivosti s srečanja boste lahko našli tudi na družbenih omrežjih kluba:

-Twitter https://twitter.com/ndgorica

-Facebook https://www.facebook.com/ndgorica/

-Instagram https://www.instagram.com/ndgorica/

 

K. P.