Jogan vse bližje povratku

Nova Gorica, 15.10.2018

Kapetan Alen Jogan se po poškodbi in operaciji kolena vrača v trenažni proces. Trenira individualno, a pravi, da rehabilitacija uspešno poteka in le vprašanje časa je, kdaj ga bomo ponovno videli v plavo-belem dresu.

Vse bližje si povratku na nogometne zelenice. Kako se počutiš in v kakšnem stanju je tvoje koleno?

"Počutim so fenomenalno. Rehabilitacija poteka hitreje, kot je bilo planirano, delam namreč vaje, ki so bile predvidene za kasnejše obdobje in to mi daje dodaten zagon, ker vidim, da je vse tako, kot mora biti. V določenih situacijah je bolečina še vedno prisotna, zato je nekaj stvari, ki jih ne morem še opravljati na polno, ampak stanje je odlično."

Kako težko bo ob igranju nogometa odmisliti poškodbo?

“Prej kot bom to odmislil, boljše bo. Zagotovo ni enostavno, ampak ko si na igrišču, je potrebno to, kar je bilo v preteklosti odmisliti, zato bom naredil vse, da ne bom dajal občutka, da še vedno razmišljam o tej poškodbi."

Po dolgem premoru, kar petih mesecih odsotnosti se vračaš v trenažni proces. Kako je potekala rehabilitacija?

"Od operacije dalje je vse potekalo, kot je treba. Vedno sem upošteval navodila zdravnika, ki me je operiral, doktorja Ambrožiča, sledili so številni pregledi in doktor je bil vselej zadovoljen. Opravil sem tudi pregled z magnetno resonanco, ki je pokazala izboljšanje hrustanca, kar mi je dalo dodaten motiv oziroma zagon za naprej. Treningi v fitnesu in na igrišču so zelo uspešni. Vse poteka tako kot mora in pohvaliti moram kondicijskega trenerja Renza Casellata, ker daje zares ogromno truda v to, da bi bil v čim krajšem možnem času spet na voljo za igro."

Trenutno smo tretji, pred nami sta samo Maribor in Olimpija. Na dosedanjih tekmah so te v obrambi nadomestili mladi branilci, in sicer Lipušček, Tomiček, Kavčič in Oršolić. Kako si ti videl njihove predstave?

“S celotno ekipo sem več kot zadovoljen in rad bi pohvalil vse soigralce. Ko sem opazoval treninge, sem opazil, da zavzeto delajo, so poslušni, upoštevajo navodila, odlično delo pa opravlja tudi strokovni štab. Vse mlade branilce bi maksimalno pohvalil za predstave v dosedanjem delu prvenstva in res sem vesel, da so odigrali tako dobro. Rezultati so nas zaenkrat nagradili in verjamem, da se bo to nadaljevalo tudi v prihodnje."

Tvoj prvi cilj je vsekakor vrnitev v optimalno stanje, kakšni pa so cilji za naprej?

“Težko bi karkoli rekel. Vsekakor se bom poizkušal vrniti čim hitreje, vendar je po takšni poškodbi potreben čas. Potem pa bo stvar trenerja, kako me bo videl. Sam moram najprej dobiti občutek za igranje, ker sem odsoten že pet mesecev. Skratka najprej pripravljenost, sledi uigravanje in šele nato lahko pričakujemo ponoven nastop v plavo-belem."

 

K. P.