Število točk, ki smo jih dosegli, ni plod slučaja

Nova Gorica, 17.10.2018

Zadnji v seriji intervjujev med reprezentančnim premorom je glavni trener plavo-belih Miran Srebrnič, ki je podal svoj pogled na dosedanji potek prvenstva, reprezentančni premor, novosti v strokovnem štabu in prihajajoči domači tekmi z Mariborom.

Za vami je teden, v katerem niste odigrali prvenstvene tekme. Na kaj ste se osredotočali na treningih? 

"Uvodna dneva premora sta bila prosta, in namenjena počitku igralcem, v naslednjih treh dneh pa smo naredili kar nekaj zahtevnih treningov. Imeli smo dvojni spored, tako da je bilo vse skupaj namenjeno predvsem fiziki, obnovitvi moči in vzdržljivosti. Popoldanski treningi so imeli poudarek na taktiki, bilo je tudi nekaj priprave na prihajajočo prvenstveno tekmo."

Na treningih je bilo opaziti številne kadete in mladince. Kako jih vključujete v članski trenažni proces?

"Priključujemo jih izmenično oziroma postopoma, sploh sedaj ko je odsotnih nekaj reprezentantov. Pomembno je, da dobijo občutek, kako je v članskem nogometu in da imajo predstavo za naprej. To morajo vzeti kot izziv, da bodo še boljše delali v svojih starostnih kategorijah."

Trenutno smo na tretjem mestu, ligaško tekmovanje pa se nadaljuje s tekmo proti Mariboru. Kako ste zadovoljni z dosedanjim delom prvenstva?

“Rezultati so super. V nogometu nikoli ne moreš vedeti, kaj bo v prihodnosti, zato moramo delati tako, kot smo do sedaj, torej na vsako tekmo se maksimalno pripraviti s ciljem, da dosežemo najboljši možen rezultat proti vsakemu nasprotniku."

Kje vidite največ prostora za napredek?

“Naša ekipa ima največ rezerv v agresivnosti v igri in na samih treningih dajemo temu veliko pozornosti. Na omenjenem področju smo že veliko popravili, vendar glede na karakteristike igralcev imamo v igri tudi druge elemente, kjer smo boljši od ostalih, tako da število točk, ki smo jih dosegli, ni plod slučaja. Nekaj je bilo namreč potrebno pokazati, da smo nabrali toliko točk, vendar ostati moramo čvrsto na zemlji, ker bo v nasprotnem primeru hitro prišla kazen. Trenutni položaj nam mora dati samozavest in še večjo motivacijo za delo v prihodnosti."

Rekorder po številu nastopov je glavni trener, drugi na tej lestvici je pomočnik trenerja Florijan Debenjak, potem pa so tukaj še Borut Mavrič, Renzo Caselatto ter novinca Saša Kolman in Miran Burgič. Kako je delati v takšnem kolektivu? 

“Osebje, ki je sedaj tukaj, je zares odlično. Fantastično sodelujemo in ob novih pridobitvah mi je prihranjeno ogromno dela, tako da se lahko sedaj na določene stvari bolj osredotočim. Odlično smo se ujeli z vsemi in to je prvi pogoj, če želiš imeti dobre rezultate. Imeti moraš pravi tim okoli sebe, da imajo tudi igralci vse kar potrebujejo, in sicer od vseh potrebnih informacij, pa do dobrih treningov. Le tako lahko napredujejo v svojem razvoju, kar je osnovni cilj kluba in vseh nas."

 

K. P.