Nadaljevanje prvenstva že nestrpno pričakujemo

Nova Gorica, 20.10.2018

Plavo-beli bodo tokrat na domačem terenu odigrali derbi kroga proti Mariboru. Svoje misli in pričakovanja nam je razkril branilec Tine Kavčič. 

Maribor je trenutno vodilna ekipa v prvenstvu, a Goričani se nasprotnika ne bojijo. Kavčič pravi, da so na Štajerce pripravljeni: "Skozi celoten premor smo delali in se pripravljali na to tekmo. S strani trenerjev smo dobili vse potrebne informacije glede nasprotnika, ki ga vsi zelo dobro poznamo, tako da nadaljevanje prvenstva že nestrpno pričakujemo."

Proti Vijolicam imajo plavo-beli precej neugodno serijo, saj jih že precej časa niso premagali: "Tega se zavedamo tudi sami, kajti proti njim nam nekako, vsaj iz rezultatskega vidika, ne uspeva, ampak prepričan sem, da je prišel čas, da se ta negativen trend obrne."

Na domačem igrišču nogometaši Gorice letos še niso izgubili in centralni branilec je prepričan, da se bo pozitiven niz nadaljeval: "Igrati moramo našo igro, borbeno za vsako žogo od prve do zadnje minute. Koncentracijo moramo ohranjati na najvišjem nivoju in verjamem, da se bo ta pozitiven niz pred domačimi navijači nadaljeval."

Trener Srebrnič je pred nekaj krogi spremenil igralni sistem in Kavčič se v njem odlično znajde: "S privajanjem na ta sistem nismo imeli težav. Če je komunikacija dobra je veliko lažje, imaš enega centralnega branilca več, zato si v obrambi veliko čvrstejši."

 

K. P.