Od Maribora do Maribora

Nova Gorica, 21.10.2018

Niz osmih prvenstvenih tekem brez poraza je končan. ND Gorica je v srečanju 13. kroga Prve lige TS proti Mariboru klonila z rezultatom 0:3, in tako zabeležila svoj prvi domači poraz v letošnji tekmovalni sezoni.

Plavo-beli so pred lepim številom gledalcev ponovno začeli s formacijo 3-5-2, ki jo trener Srebrnič prakticira na zadnjih tekmah. Pred pričetkom samega srečanja pa presenečenje. Namesto otrok, so ekipi na igrišče pospremili varovanci doma upokojencev, med katerimi je najstarejši štel natanko 101 leto.

V uvodu srečanja je imela ekipa Maribora malenkostno terensko premoč, a nevarnih priložnosti ni bilo ne na eni ne na drugi strani. Za prvo večje vznemerjenje gledalcev je poskrbel Grudina, ko je z roba kazenskega prostora sprožil strel, ki je poletel malce mimo vrat. Goričani so si ustvarjali priložnosti, a streli so bili nenatančni, ali pa jih je zaustavil Handanović. V 20. minuti so si domači branilci privoščili trenutek nepazljivosti in Štajerci so ga znali izkoristiti. Hotić je podal žogo za hrbet obrambe, kjer se je odlično znašel Viler, ki je poslal lepo podajo Pihlerju v sredino kazenskega prostora, slednji pa je rutinirano zaključil in postavil rezultat 0:1. 

Stanje na terenu se po spremembi izida ni preterano spremenilo in razmerje moči je še naprej ostajalo uravnoteženo. Igra ni bila najbolj kvalitetna, saj so nogometaši obeh ekip delali veliko napak. Če bi bili Goričani bolj zbrani v napadalni polovici, bi lahko nekajkrat resno zapretili, tako pa se to ni zgodilo. Polčas je minil brez večjih pretresov in igralci Maribora so na odmor odšli z golom prednosti. 

Drugi del tekme so boljše otvorili domači. Imeli so večjo posest žoge, narekovali so ritem igre in bili so nevarnejši. Izjemno priložnost je v 57. minuti zapravil Andrija Filipović, ki se je sam znašel na robu 5-metrskega prostora, a žogo je slabo zadel, zato Handanović z njo ni imel težav.  Plavo-beli so bili boljši nasprotnik in izenačanje je nekako viselo v zraku. V 64. minuti je glavni sodnik Rade Obrenović dosodil najstrožjo kazen v korist Goričanov, nato pa se je po signalizaciji svojega pomočnika premislil in svojo odločitev preklical. Ta situacija je nekako presekala igro Gorice, saj so jih Mariborčani umirili in prisilili, da so se začeli veliko bolj odpirati.

Gostje so prevzeli pobudo in postajali vse nevarnejši. V 83. minuti so Štajerci uspeli povišati vodstvo, ko je Mešanović lepo skozi Tomičkov korak žogo poslal v mrežo. Isti igralec je v sodnikovem dodatku postavil končni izid 0:3. 

Naslednji dvoboj nogometaše Gorice čaka že v sredo, ko v Športni park prihaja NŠ Mura. Prva četrtfinalna tekma Pokala Slovenije se bo pričela ob 16:30.

 

Gorica – Maribor  0:3 (0:1)

Športni center Nova Gorica

Gledalcev: 1500

Sodniki: Rade Obrenović (glavni sodnik),  Jure Praprotnik (1. pomočnik), Aleksander Kasapović (2. pomočnik), Andraž Kavčič (4. sodnik), Dejan Balažič (5. sodnik), Asmir Sagrković (6. sodnik)

Strelca: Pihler 21., Mešanović 83., 90.

ND Gorica: Sorčan, Celcer, T. Kavčič (od 74. Gulič), Tomiček, M. Kavčič, Curk, Kolenc, Osuji, Kotnik (od 86. Džuzdanović), Grudina, Filipović (od 86. Bužinel). Trener: M. Srebrnič.

Maribor: Viler, Šuler, Ivković, Klinar, Dervišević (od 72. Vrhovec), Pihler, Hotić, Santos (od 62. Mešanović), Zahovič (od 86. Bajde), Tavares. Trener: D. Milanič

Rumeni karton: Kolenc, Lipušček, Celcer; Tavares, Pihler.

Rdeči karton: /