S predstavo smo lahko zadovoljni

Nova Gorica, 21.10.2018

Plavo-beli so na domačem terenu izgubili proti ekipi Maribora. Prikazali so dobro predstavo, a svojih priložnosti niso izkoristili, zato je bil končni rezultat 0:3. Svoj pogled na tekmo je tokrat podal trener Miran Srebrnič.

Nogometaši Gorice so pred velikim številom gledalcev prikazali dobro predstavo, a niso uspeli doseči zadetka: "Če gledam generalno smo tekmo odigrali dobro, nisem pa zadovoljen z rezultatom. Odločilna je bila njihova konkretnost v zaključkih, saj smo tudi mi imeli zadostno število priložnosti, a nismo uspeli doseči zadetka,'' je sprva dejal Srebrnič.

Nadaljeval je: ''Rezultat je bil veliko večino srečanja aktiven in pri izidu nič proti ena smo imeli nekaj priložnosti za izenačenje. Po drugem prejetem zadetku je bila tekma praktično odločena, v igro sem poslal dodatnega napadalca, a se na koncu žal ni izšlo. Menim, da smo s predstavo naših nogometašev lahko zadovoljni, seveda pa ne moremo biti zadovoljni z rezultatom."

Morda ključni dogodek tekme se je zgodil v 64. minuti srečanja, ko je sodnik dosodil najstrožjo kazen za Gorico, nato pa se je premislil in svojo odločitev razveljavil:"S klopi se mi ni zdelo, da je bil storjen prekršek za enajstmetrovko, je pa čudno, da so sodniki svojo odločitev spremenili po reakciji mariborske klopi. Če potegnem črto, po mojem mnenju prekrška za najstrožjo kazen ni bilo."

Po reakciji na domači klopi je Rade Obrenović pristopil do glavnega trenerja Srebrniča in se z njim pogovoril: "Sodnik mi je pojasnil, da je zgrešil in da se je prehitro odločil za enajstmetrovko, zato se je po posvetu z ostalimi odločil, da svojo odločitev spremeni."

Plavo-beli so podaljšali nezavidljiv niz proti Vijolicam in utrpeli prvi domači poraz v letošnji sezoni: "Maribor je očitno ekipa, ki nam ne leži. Če bomo z drugimi ekipami igrali tako kot smo danes, mislim, da ne bi smeli imeti problemov, saj nam je manjkala le realizacija. Z našo igro sem zadovoljen, a v nogometu moraš biti kompleten in kadar se ti ponudi priložnost moraš zabit gol. Mi tega danes nismo storili, zato je zmaga Maribora zaslužena, je pa res, da rezultat ni realen."

 

K. P.