Tekme z neposrednimi konkurenti je potrebno zmagovati

Nova Gorica, 28.10.2018

Plavo-beli bodo v nedeljo odigrali prvenstveni obračun z Domžalami, na katerem bodo poskušali osvojiti nove prvenstvene točke. Svoja pričakovanja nam je razkril Žiga Lipušček. 

Nogometaši Gorice so po dolgem nizu neporaženosti v prejšnjem krogu izgubili proti Mariboru, sledilo je še razočaranje na pokalni tekmi z Muro. V Domžalah bodo imeli priložnost za osvojitev novih točk in dvig samozavesti: "Na zadnjih dveh tekmah nismo bili pravi. Danes imamo priložnost, da z dobro igro in posledično dobrim rezultatom pridemo nazaj na zmagovita pota."

Lipušček pravi, da je poraz proti vodilni ekipi prvenstva vplival na moštvo, a tekmo so analizirali in sedaj so pripravljeni na nove izzive: "Negativen rezultat zagotovo pusti določene posledice. Na nas je, da pogledamo, kje nismo bili pravi, kje so bile napake in da to popravimo. Vzdušje v slačilnici je optimistično in vsi verjamemo, da se bomo tokrat veselili pozitivnega rezultata."

Ekipa Domžal sodi med moštva, ki se jih na koncu pričakuje na mestih, ki vodijo v evropska tekmovanja, zato so tovrstna srečanja zelo pomembna: "Med tekmami ne delamo razlik, saj vedno gremo na zmago, je pa res, da če hočemo ostati na mestih, ki zagotavljajo uvrstitev v Evropo, moramo tekme z neposrednimi konkurenti zmagovati, tako kot smo to letos že počeli."

Srečanje s pričetkom ob 16.00 uri lahko v živo spremljate na RTV Slovenija 2.

K. P.