V Prekmurje po preobrat!

Nova Gorica, 30.10.2018

Gorica bo v sredo, 31. oktobra, odigrala povratno srečanje četrtfinala Pokala Slovenije. Plavo-beli se bodo v Murski Soboti pomerili z ekipo Mure, ki brani prednost treh zadetkov.

Na prvi četrtfinalni tekmi so si Muraši priigrali lepo prednost, saj so v Športnem parku zmagali z rezultatom 0:3. Bili so boljši nasprotnik, sedaj pa se v povratni obračun podajajo z veliko prednostjo. 

Vrtnice so bile v dosedanjem delu tekmovanja bolj suverene, je pa res, da so imele nekoliko lažja nasprotnika. Goričani so najprej z rezultatom 0:5 odpravili Plamo Podgrad, nato pa so z 0:2 premagali Brda. 

Muraši so v prvem krogu izločili Rogaško po zmagi z izidom 1:3, v osmini finala pa so bili boljši od Rudarja iz Velenja. Premagali so ga z rezultatom 1:0.

Mura je bila v odlični formi, saj so na treh zaporednih prvenstvenih tekmah osvojili 7 točk. Na domačem igrišču so deklasirali Maribor in mu nasuli kar 4 zadetke. Sledil je neodločen izid z ekipo Domžal, čeprav so še 5 minut pred koncem zaostajali za 2 gola. V 13. krogu so z rezultatom 2:1 premagali Rudar in se točkovno izenačili z Domžalami in Celjem. Na prejšnji prvenstveni tekmi pa so presenetljivo izgubili z ekipo Krškega, kljub temu da so prikazali boljšo igro. Po nekaj zaporednih dobrih rezultatih so torej Muraši nekoliko padli v formi. 

Ob pogledu na Murine rezultate v letošnji sezoni je jasno, da gre za zelo neugodno ekipo, kar je dokazala tudi na prvi medsebojni tekmi z Gorico v aktualni sezoni. Muraši so večji del tekme vodili in v 65. minuti je njihova prednost znašala 2 gola. Goričani so točko rešili šele v zaključku tekme, ko sta zadela Filipović in Lipušček. 

Nogometaše Gorice čaka izjemno zahtevna naloga, saj bodo morali na Fazaneriji zabiti najmanj tri zadetke, da si zagotovijo vsaj podaljške. 

Svoje misli o pokalni tekmi je z nami delil Rok Grudina: "V tekmo bo treba iti s pravo mero potrpežljivosti in želje po zadetku. Treba bo igrati agresivno in pametno. Nobeni ekipi ni lahko igrati v Murski Soboti, zato bo potrebno pokazati najboljšo Gorico."

Kljub velikemu zaostanku mladi vezist verjame, da imajo možnosti za napredovanje: "Možnosti za preobrat imamo toliko, kolikor si jih sami pripišemo, in jaz menim, da jih imamo. Treba bo pokazati veliko več kot na prvi tekmi, predvsem pa igrati potrpežljivo, saj je pred nami še celih 90 minut."

Goričani, za razliko od ekipe Mure, med vikendom niso odigrali prvenstvenega srečanja, kar bi lahko predstavljalo določeno prednost: "Mislim, da je na moštvo vikend brez tekme dobro vplival, saj so tako imeli možnost za počitek tudi igralci, ki ga sicer ne bi imeli."

Povratna tekma četrtfinala z neposrednim prenosom na Sportklub 1 prične ob 13.00.

 

K. P.