Filipović znova v moštvu

Nova Gorica, 24.11.2018

Plavo-beli bodo jutri odigrali obračun 17. kroga PLTS. Pred tekmo z Aluminijem je svoja pričakovanja podal Andrija Filipović, ki se v moštvo vrača po odsluženi kazni.

Prva liga se vrača na slovenske nogometne zelenice. Goričani se bodo skušali pobrati iz manjše rezultatske krize in eden izmed njihovih glavnih adutov bo ponovno Andrija Filipović: "Reprezentančnega premora je konec in na prihodnjo tekmo smo več kot pripravljeni. V nedeljo nas čaka Aluminij, moštvo, ki si zasluži ogromno pozornosti. Ne smemo ga podcenjevati, ampak tri točke morajo ostati doma. Zavedamo se trenutnega položaja, kjer je vse v naših rokah."

Hrvat se po treh tekmah prepovedi igranja vrača v kader za prvenstveno tekmo: "Ni me bilo na zadnjih 3 tekmah zaradi nespametnega prekrška na pokalnem obračunu z Muro. Moštvo sem s tem pustil na cedilu, zato bom na zadnjih treh srečanjih v letošnjem koledarskem letu na igrišču pustil srce, tako za soigralce in strokovni štab, kot tudi za navijače. Po tem, kar se je dogajalo v preteklih tednih, preprosto čutim takšno odgovornost. Tekme je bilo zares težko gledati z roba igrišča, sploh ker nam ni šlo ravno po načrtih, a sedaj sem nazaj in cilj je samo en, zmaga!"

V koledarskem letu 2018 bodo Goričani odigrali le še tri prvenstvena srečanja. Filipović pravi, da ciljajo na popoln izkupiček: "Aluminij, Krško in Olimpija so naši nasprotniki in proti vsakemu je potrebno dati vse od sebe. Želimo si treh zmag, ki so po nedavnem rezultatskem nizu zelo potrebne. Razlika na lestvici je zares majhna, že po enem samem krogu je lahko pogled nanjo povsem drugačen, ampak sem prepričan, da lahko skupaj s soigralci in s podporo navijačev pred iztekom leta zabeležimo tri pozitivne rezultate, prvega že jutri."

Besedilo: Kristjan Pahor