Za začetek z NK Osijek

Nova Gorica, 18.01.2019

Nogometaši Gorice bodo v soboto ob 14.00 odigrali prvo pripravljalno tekmo pod vodstvom novega trenerja Nermina Bašića. Srečanje tudi z neposrednim prenosom.

Plavo-beli se bodo v Rovinju pomerili z ekipo Osijeka, ki tam opravlja priprave na spomladanski del sezone. V jesenski polovici prvenstva so se varovanci Zorana Zekića odlično odrezali, saj zasedajo 2. mesto na hrvaški prvoligaški lestvici in tako zaostajajo zgolj za zagrebškim Dinamom. Poleti so bili v boju za uvrstitev v Ligo Evropa, kjer so najprej izločili moldavski Petroclub, v 2. krogu kvalifikacij pa so morali premoč priznati škotskemu Rangersu, varovancem Stevena Gerrarda. 

Za Osijek, katerega barve brani bivši član Gorice, Ezekiel Henty, ki je v plavo-belem dresu nastopal v sezoni 2014/15, bo to drugi pripravljalni preizkus, potem ko so v sredo s 7:0 odpravili hrvaškega četrtoligaša, NK Grobničan. V moštvu sta še dva stara znanca slovenske prvoligaške scene, in sicer Erik Janža, bivši član Mure, Maribora in Domžal ter Marijan Antolović, nekdanji vratar FC Koper.

Goričani bodo na premiernem pripravljalnem dvoboju nastopili nekoliko oslabljeni, saj bodo zaradi poškodbe manjkali Rok Grudina, Alen Jogan in Leon Marinič, ki še vedno ni pripravljen za igranje tekem, Sorčana ne bo zaradi reprezentančne aktivnosti.

Srečanje boste lahko v živo spremljali na https://bit.ly/2Hg7Ios, vse ostale informacije o tekmi pa lahko najdete na družabnih omrežjih ND Gorica.

Naj omenimo, da se je spored preostalih pripravljalnih tekem nekoliko spremenil. Namesto z Ilirijo in Slobodo iz Tuzle, se bodo plavo-beli v prihajajočih tednih pomerili z Biljami, Javor Ivanjico in Dinamom ll.

 

Celoten spored potrjenih tekem:

26. januar, NK Roltek Dob, v Novi Gorici, ob 14.00

2. februar, NK Rudar Velenje, v Umagu, ob 15.00

6. februar, GNK Dinamo ll (HRV), v Umagu

7. februar, ND Bilje, v Biljah

9. februar, FK Javor Ivanjica (SRB), v Umagu

16. februar, NK Jadran Dekani, v Dekanih

 

*Termini in lokacije tekem se lahko spremenijo. Dokončne ure srečanj bodo znane naknadno.

 

Besedilo: Kristjan Pahor