Na ponovnem debiju do dveh zadetkov

Nova Gorica, 25.02.2019

Goričani so v uvodu v spomladanski del sezone klonili proti ekipi Celja. Ena izmed svetlih točk tekme je zagotovo bil Etien Velikonja, ki je na Stadionu Z'dežele zabil dva zadetka.

V obračunu polnem zadetkov sta obe ekipi naredili kar nekaj napak. Velikonja je potek srečanja opisal takole: "Hitro smo povedli in se držali plana trenerja, da smo agresivni od samega začetka, ter igramo naprej. Po vodstvu z dve proti nič smo se dogovorili, da igramo enostavno in nadaljujemo, kot da se ni nič zgodilo, ampak smo z nekaj napakami zašli v težave in Celjani so to v trenutku izkoristili.''

''Stali smo preveč daleč od nasprotnika in preprosto nismo bili dovolj agresivni. Drugi polčas smo jim puščali manj prostora, bili smo bolj kompaktni in se posledično vrnili v igro, a na žalost nam je po mojem mnenju prelahko prejetem rdečem kartonu zmanjkalo moči, da bi resneje ogrozili celjski gol. Bile so tako dobre, kot slabe stvari, ampak prihaja nov teden in nova priložnost za napredek ter dokazovanje.”

Za svoj prvi zadetek v plavo-belem po 20.11.2010, ko je v Prvi ligi zadel mrežo Rudarja, je potreboval le slabi dve minuti, nato pa je še priigral in izkoristil najstrožjo kazen: "Vedno je lepo zadeti, saj te goli vedno dvigujejo, ampak na žalost to ni bilo dovolj. Pomembne so zmage, dobre igre, seveda pa se bom še naprej trudil, da ekipi pomagam do boljših uspehov.”

Zaveda se, da časa za obžalovanje ni, zato je z mislimi že pri naslednjemu nasprotniku: "V nedeljo smo z regeneracijo in treningom zaključili teden, sedaj pa prihaja nova serija treningov, na katerih bomo poskušali odpraviti napake in nadgraditi dobre stvari. Konec tedna nas čaka zelo pomembna domača tekma s Triglavom, saj potrebujemo točke in to je edini cilj, ki ga moramo imeti v glavi v prihodnjih dneh.”

 

Besedilo: Kristjan Pahor