Odzivi glavnih akterjev

Nova Gorica, 10.03.2019

Plavo-beli so v Mariboru izgubili, a pokazali so dobro in borbeno predstavo, ki napoveduje boljše čase. Svoje mnenje o tekmi so podali Saša Gajser - pomočnik trenerja Maribora, Marcos Tavares - kapetan vijoličnih, Nermin Bašić in Žiga Lipušček. 

Saša Gajser (pomočnik trenerja): “Tekma je bila zelo težka, a to smo tudi pričakovali. Lestvica zagotovo ne kaže realne vrednosti Gorice. So zelo dobra ekipa, zato smo se za zmago morali zelo potruditi. Za slab prvi polčas je lahko kriv tudi nasprotnik. Nič slabega ni priznati, da so gostje odigrali v prvem polčasu zelo dober nogomet. Ko ne zadanemo takoj, igralci čutijo pritisk in igra ne steče. Ni isto če šefa (Darka Milaniča, ki je bil kazovan) ni na klopi, ampak zmaga je tu in to je najbolj pomembno.”

Marcos Tavares (kapetan Maribora): "Tekma je bila zelo težka, še posebno v prvem polčasu. V nadaljevanju so Goričani fizično padli, mi pa smo to izkoristili in zabili dva zadetka. Zdržali smo do konca in zmagali. Zelo sem vesel za tri točke. Proti Gorici se vedno zgodi nekaj, kar je pozitivno zame in tako je bilo tudi tokrat. Naša želja po doseženem zadetku je vedno velika, vendar, ko smo dali drugi gol, smo se malo odpočili in delali predvsem na obrambi. Uspeli smo zdržati do konca in osvojili tri točke."

Nermin Bašić: “Ponosen sem na igralce in na to, kako smo odigrali tekmo. V prvem polčasu taktično, v drugem s srcem in emocijami. V enem trenutku smo bili blizu celo zmagi, vendar to je Maribor, šampionski Maribor, ki te takoj kaznuje, če ne izkoristiš svojih priložnosti. Čestitam jim za zmago, mi pa moramo dvigniti glavo, kajti pred nami je zagotovo svetlo obdobje. Zares sem ponosen na prikazano in na tej predstavi bomo gradili nadaljnjo pot. Sojenja ne bom komentiral, saj sodnike spoštujem. Zmaga Maribora je čista, mi pa gremo dalje."

Žiga Lipušček: “Dobra tekma, zanimiva z obeh strani. Maribor je imel nekoliko sreče, a tako je v nogometu. Nervoze kljub negativni seriji ni, današnja tekma pa je pokazala, da smo na pravih tirnicah in da dobro delamo. Vemo, da bodo rezultati slej ko prej prišli. Kar se tiče enajstmetrovke bi rekel, da o njej ni bilo dvoma, vendar ne krivim nikogar, saj je bila situacija težka. Enkrat te nagradi, drugič ti vzame. Naslednjič upam, da bo nas nagradilo."

 

Besedilo: Kristjan Pahor