V nedeljo z Domžalčani

Nova Gorica, 15.03.2019

Nogometaši ND Gorica bodo v nedeljo, 17. marca ob 20.00, odigrali srečanje 23. kroga PLTS. V domačem Športnem parku se bodo pomerili z ekipo Domžal.

Stanje na lestvici

Domžalčani so s 34 točkami uvrščeni na 3. mesto prvenstvene lestvice, medtem ko plavo-beli zasedajo 9. mesto z 22. točkami.

Medsebojni obračuni v aktualni sezoni

Tekmeca sta v letošnji sezoni odigrala dva dvoboja. Prvič so bili uspešnejši Goričani, ki so po zadetku Osujia zmagali z rezultatom 1:0. V Domžalah so domači zabili 3 zadetke, plavo-beli pa le enega, zato so se v Novo Gorico vrnili praznih rok.

Nasprotnikov začetek spomladanskega dela

Na prvih 3 tekmah spomladanskega dela sezone so rumeni osvojili 7 od možnih 9 točk, kar priča o dobri ekipni formi. Najprej so na domačem terenu z rezultatom 6:2 deklasirali Rudar, v drugem krogu so se z Muro razšli brez zadetkov, na prejšnjem obračunu pa so s 3:0 rutinirano ugnali ekipo Aluminija. 

Kadrovanje nasprotnika v zimskem prestopnem roku

Ekipa Domžal se je okrepila s krilnim napadalcem Tilenom Pečnikom, ki je pred tem branil barve celjskega prvoligaša. Obrambo so ojačali z Juretom Obšivačom, vezno linijo pa z Brunom Ibehom. Zadnji okrepitvi sta predstavljala izkušeni vratar Krševan Santini in 20-letni bočni branilec Marko Čubrilo. 

Izgubili so Rubena Belimo, s katerim so na igralčevo željo prekinili pogodbo. Dario Melnjak je prestopil v Caykur Rizespor, v Novo Gorico pa je odšel oziroma prišel Kristijan Šipek. 

Spisek poškodovanih in kaznovanih pri ND Gorica

Strateg Nermin Bašić bo v nedeljo pogrešal zgolj Leona Mariniča, ki si je na treningu poškodoval gleženj. Mladi krilni igralec, ki se je ravno vrnil po poškodbi, bo z nogometnih zelenic odsoten približno mesec dni. Zaradi izpolnjene kvote štirih rumenih kartonov pa ne bo smel igrati Uroš Celcer. 

Spisek kaznovanih pri nasprotniku

V taboru Domžal bodo pogrešali izjemno pomembnega igralca in sicer Senijada Ibričiča. Izkušeni vezist je izpolnil kvoto rumenih kartonov in si prislužil eno tekmo prepovedi igranja. 

Delegiranje

Glavni sodnik srečanja bo Asmir Sagrković, s strani mu bosta pomagala Goran Mikača in Matic Mežnar, vlogo 4. sodnika pa bo opravljal Darjan Kovačič.

Spremljanje tekme

Neposredni prenos obračuna boste lahko spremljali na programu Planet TV 2. 

Spremembe rezultata in ostale zanimivosti s srečanja boste lahko našli tudi na družbenih omrežjih kluba:

-Twitter https://twitter.com/ndgorica

-Facebook https://www.facebook.com/ndgorica/

-Instagram https://www.instagram.com/ndgorica/

 

Besedilo: Kristjan Pahor