Zelo sem počaščen

Nova Gorica, 27.03.2019

Za Grego Sorčana je zadnje obdobje polno dosežkov. Najprej je dosegel mejnik 150 nastopov za Gorico, nato pa je sodeloval še v reprezentančni akciji, v sklopu katere se je Slovenija pomerila z Izraelom in Severno Makedonijo.

Za svoje dobre predstave v plavo-belem dresu je bil nagrajen z reprezentančnim vpoklicem. Z Janom Oblakom in Vidom Belcem je tvoril vratarski del ekipe na zadnjih dveh kvalifikacijskih srečanjih: "Moštvo je zelo dobro in med seboj smo zelo povezani. V preteklih dneh smo odigrali dve dobri tekmi, igra je stekla, a žal nam je za osvojitev zmage zmanjkalo nekaj športne sreče. Pred nadaljevanjem kvalifikacij smo lahko optimistični in prepričan sem, da lahko trenutna reprezentanca velikodoseže."

Z Borutom Mavričem, sodeluje tudi v izbrani vrsti, saj je ta glavni trener reprezentančnih vratarjev: "Na Boruta kot trenerja in njegovo delo sem seveda že navajen iz kluba, kar pa ne spremeni dejstva, da je potrebno sploh v reprezentanci iti vselej na polno."

Priložnost ima sodelovati s še dvema odličnima vratarjema: "Jan in Vid sta seveda velika profesionalca, dobri osebi na in izven igrišča, tako da sem zares vesel, da sem lahko bil z njima. Ob takšnih priložnostih se vedno nekaj novega naučiš in tako je bilo tudi tokrat, zato sem zares vesel, da sem del reprezentance."

Pred reprezentančnim premorom je Sorčan dosegel velik mejnik, in sicer 150 nastopov za ND Gorica: "Številka sama po sebi nima velikega pomena, a sem zelo počaščen, da sem kljub svoji mladosti branil na toliko tekmah v dresu Gorice. To si štejem v čast, a najbolj pomembno je, da smo v zadnji tekmi skupaj prišli do zmage, prekinili črni niz in verjamem, da bomo odslej veliko bolj uspešni."

Sorčanov cilj na sobotnem gostovanju pri Rudarju je jasen: "V Velenje odhajamo po zmago. Na tekmi z Domžalami smo dosegli želeno, v soboto pa moramo to še dodatno nadgraditi. Prepričan sem, da je ekipa tega sposobna, zato se v soboto nadejam treh točk."

 

Besedilo: Kristjan Pahor