Gremo po tri točke

Nova Gorica, 29.03.2019

Plavo-beli se v soboto odpravljajo v Velenje, kjer se bodo v večernem terminu pomerili s tamkajšnjim Rudarjem. Domači strateg Nermin Bašić je v pričakovanju srečanja pokomentiral dogajanje v reprezentančnem premoru, stanje v ekipi in načrte za prihajajočo tekmo.

Med premorom so se Goričani večinoma posvečali pripravi na prihajajoče tekme: "Reprezentančni premor smo izkoristili za regeneracijo in osvežitev moštva, tako fizično kot psihično. Nismo delali na novih stvareh, vendar zgolj na pripravi za nadaljevanje prvenstva po teh uvodnih treh mesecih in številnih spremembah, ki so se zgodile v preteklem obdobju. Mislim, da smo izbrali pravi način in da smo v vseh pogledih pripravljeni na nove izzive. Skozi celoten teden so fantje dobro trenirali, zato tekmo z Rudarjem že nestrpno pričakujemo."

Plavo-beli imajo po dolgem času priložnost vknjižiti dve zaporedni zmagi: "Za nas je po zmagi v prejšnjem krogu to zelo pomembna tekma, kajti želimo si narediti pozitiven niz. Rudar velja za čvrsto ekipo, ki na domačem igrišču, kljub temu da se borijo za obstanek, dobro igra. Mi gremo po tri točke in vse bomo naredili, da nadaljujemo s pozitivno formo."

Bašić zaupa v svoje varovance in verjame, da so sposobni zmagati: "Vsak, ki dobi priložnost, mora vselej dati svoj maksimum in prepričan sem, da bo tako tudi tokrat. Tako kot pred tekmo z Domžalami imam občutek, da se je ekipa našla, kajti kemija v slačilnici je odlična in brez dvoma sem, da kdorkoli bo nastopil, bo prikazal odlično predstavo."

Srečanje s pričetkom ob 20. uri boste lahko v živo spremljali na Planet TV 2.

 

Besedilo: Kristjan Pahor