V celoti prevzemam odgovornost

Nova Gorica, 08.04.2019

Plavo-beli so v nedeljo na domačem terenu zabeležili minimalen poraz proti ekipi Mure. Svoje vtise je po srečanju podal Uroš Celcer.

Dvoboj je zaznamovala najstrožja kazen, ki je bila dodeljena Muri po igranju z roko prav Celcerja. Branilec za napako prevzema odgovornost: ''Tekmo smo slabo začeli in Muri prepustili pobudo, zaradi katere so si ustvarili kar nekaj priložnosti. Proti zaključku prvega dela igre smo vzpostavili ravnotežje in dobro začeli drugi polčas. Sledila je nespretna reakcija z moje strani, velika napaka, za katero v celoti prevzemam odgovornost. Rad bi se opravičil vsem soigralcem, trenerjem in navijačem kluba, kajti tega si ne bi smel privoščiti. Zelo mi je žal, da se je to zgodilo ravno v tistem trenutku, saj bi tekmo lahko obrnili v svoj prid."  

Goričani so po prejetem zadetku najprej malce padli v igri, nato pa začeli prevladovati na terenu, a si kljub temu niso uspeli priigrati resnejših priložnosti: ''Ko se zgodi takšna zadeva, psiha oziroma motivacija pade, vendar smo kljub temu imeli malce več od igre. Mura se je povlekla nazaj in ob pritisku na njihovi polovici smo bili v določenih trenutkih tudi nevarnejši.'' 

Pred plavo-belimi so že nove, pomembne preizkušnje, zato se Celcer že osredotoča na prihajajoče tekme: ''Obračun z Muro moramo čimprej pozabiti in misli preusmeriti v naslednje srečanje, ki nas v četrtek čaka v Kidričevem. Smo v neudobnem stanju in igralci preprosto moramo prevzeti odgovornost za nastalo situacijo ter na igrišču pokazati več. Gre za nov zahteven dvoboj, vendar obenem za novo priložnost, zato tja odhajamo po pozitiven rezultat. V nogometu se lahko vse hitro obrne in verjamem, da bomo za trdo delo prej ali slej ponovno nagrajeni tudi na zelenici."

 

Besedilo: Kristjan Pahor