Beležimo nov poraz

Nova Gorica, 14.04.2019

Nogometaši ND Gorica so v nedeljo, 15. aprila, odigrali srečanje 27. kroga PLTS. Na domačem terenu so proti Krškemu klonili z rezultatom 1:2.

Goričani so prvič zapretili v 8. minuti, ko je Etien Velikonja streljal s strani, vratar pa je žogo odbil v kot. Izvedel ga je Celcer in poslal odlično podajo v kazenski prostor. Najboljše se je znajdel Lipušček, ki je z glavo poslal žogo v mrežo. 

Nekaj minut kasneje je Jandrek najprej lepo preigraval v domačem kazenskem prostoru, nato pa sprožil proti golu, a izkazal se je Tomiček, ki je strel blokiral. 

V 26. minuti je do lepe priložnosti prišel Velikonja. Osuji je priboril žogo in podal nizko podajo v kazenski prostor, kjer je do nje prišel goriški napadalec. Brez pomisleka je streljal proti golu, a ni bil natančen. 

Približno 10 minut kasneje je gostujočo mrežo rešil Frelih. Smajlagić je z razdalje 30 metrov sprožil pravi projektil proti vratom, nato pa se je z izjemno obrambo izkazal vratar Krškega.

V 42. minuti je bil rezultat izenačen. Po Tomičkovem prekršku v enajstmetrskem prostoru, je sodnik pokazal na belo točko. Najstrožjo kazen je izvedel Vukušić in postavil izid 1:1.

Goričani so se dobro odzvali na prejeti zadetek in že čez dobro minuto nevarno zapretili. Po podaji Šipka je z volejem poskusil Halilović, a njegov strel je zadel enega izmed gostujočih branilcev. 

Prvi polčas se je zaključil z rezultatom 1:1. Podjetnejši so bili plavo-beli, saj so si uspeli priigrati kar nekaj priložnosti, medtem ko Krčani niso imeli niti enega strela v okvir, seveda z izjemo zadetka iz najstrožje kazni.

Plavo-beli so obetavno začeli drugi del tekme, v 54. minuti pa je sledil šok za domače nogometaše. Kordič je streljal s precejšnje razdalje in žoga je končala v mreži. 

Po prejetem zadetku je Gorica začela pritiskati proti nasprotnikovim vratom, vendar večjega učinka ni bilo. 

V 71. minuti je sodnik Tomičku pokazal drugi rumeni in posledično rdeči karton, po tem ko je ta odrinil nasprotnikovega igralca.

Plavo-beli so kljub temu, da so imeli igralca manj, poskušali napadati, vendar si niso uspeli priigrati resnih priložnosti za zadetek.

Srečanje se je končalo z izidom 1:2 v korist Krškega.

 

Gorica – Krško 1:2 (1:1)

Športni park Nova Gorica

Sodniki: Mitja Žganec (glavni sodnik), Aleksandar Kasapović (1. pomoč), Matej Vojska (2. pomoč), Blaž Kos (4. sodnik)

Strelci: Lipušček (9.); Vukušić (42.), Kordić (54.)

ND Gorica: Sorčan, Lipušček, Tomiček, Halilović (od 82. Hodžić), Celcer, Grudina, Osuji, Šipek (od 59. Kolenc), Kavčič, Smajlagić (od 77. Gulič), Velikonja. Trener: S. Kolman

Krško: Frelih, Da Silva, Vukušić, Volaš (od 76. Sokler), Perić (od 81. Ogrinec), Volarič, Cetina, Ilić, Jandrek (od 90. Kovačič), Štefulj, Kordić. Trener: A. Panadić

Rumeni karton: Osuji, Tomiček 2x, Celcer; Cetina, Sokler

Rdeči karton: Tomiček

 

Besedilo: Kristjan Pahor