V četrtek v Kranju

Nova Gorica, 01.05.2019

Nogometaši ND Gorica bodo v četrtek, 2. maja ob 14.30, odigrali srečanje 30. kroga PLTS. V Kranju se bodo pomerili z ekipo Triglava.

Stanje na lestvici

Tekmeca na prvenstveni lestvici ločita le dve točki. Triglav jih je zbral 31 in zaseda 7. mesto, Gorica pa je z 29 točkami na 8. mestu.

Medsebojni obračuni v aktualni sezoni

Ekipi sta v letošnjem prvenstvu odigrali že tri dvoboje. Najprej je bil v Novi Gorici rezultat neodločen, vsako moštvo je zabilo en zadetek. V Kranju so bili boljši Goričani, saj so tekmo dobili z rezultatom 4:2. V 21. krogu so vse točke domov odnesli Triglavčani, ki so v Športnem parku zmagali z izidom 1:2.

Forma nasprotnika

Triglav je spomladanski del začel silovito, saj je zmagal na prvih treh tekmah. V nadaljevanju prvenstva niso uspeli ohranjati tako dobrih razultatov in sledil je padec. Na zadnjih petih srečanjih so osvojili le 3 točke. Premagali so jih Maribor, Rudar, Aluminij in Domžale, točke pa so osvojili proti Muri.

Vroči igralec pri nasprotniku

V ekipi Triglava je vedno nevaren Luka Majcen, nekdanji napadalec Gorice, ki je v letošnji sezoni dosegel že 13 zadetkov. Za vpis med strelce potrebuje malo prostora, poleg tega pa je proti bivšemu delodajalcu ponavadi zelo motiviran.

Spisek kaznovanih pri ND Gorica

Goričani bodo pogrešali kar nekaj igralcev, saj bodo zaradi izpolnjene kvote rumenih kartonov počivali Jani Curk, Andrija Filipović in Bede Amarachi Osuji.

Spisek kaznovanih pri nasprotniku

Odsotnosti beležijo tudi pri domačih. V taboru Triglava bosta zaradi rumenih kartonov manjkala Aleš Mertelj in Žan Rogelj.

Delegiranje

Glavni sodnik srečanja bo Alen Borošak, s strani mu bosta pomagala Primož Perger in Žiga Šumer, vlogo četrtega sodnika pa bo opravljal Marko Lacković.

Spremljanje tekme

Neposredni prenos obračuna boste lahko spremljali na programu Planet 2. Spremembe rezultata in ostale zanimivosti s srečanja boste lahko našli tudi na družbenih omrežjih kluba:

-Twitter https://twitter.com/ndgorica

-Facebook https://www.facebook.com/ndgorica/

-Instagram https://www.instagram.com/ndgorica/

 

Besedilo: Kristjan Pahor