V petek v Domžalah

Nova Gorica, 09.05.2019

Nogometaši ND Gorica bodo v petek, 10. maja ob 16.45, odigrali srečanje 32. kroga. V gosteh se bodo pomerili z Domžalčani in tako odigrali še 76. medsebojni dvoboj v PLTS.

Stanje na lestvici

Tekmeca na lestvici loči točno 20 točk. Domžale, ki so na 3. mestu, so jih zbrale 50, Goričani na 9. mestu pa 30.

Medsebojni obračuni v aktualni sezoni

Plavo-beli so letos dvakrat premagali Domžale in le enkrat izgubili. Najprej so bili boljši na domačem terenu, in sicer z rezultatom 1:0. Srečanje je odločil Osuji Bede Amarachi. Sledilo je gostovanje, na katerem so vrtnice izgubile s 3:1, med strelce pa se je vpisal Semir Smajlagić. Na zadnjem medsebojnem obračunu pa so Goričani po preobratu in zadetkih Smajlagića ter Filipovića slavili z rezultatom 2:1.

Forma nasprotnika

Domžalčani v zadnjem obdobju kažejo solidne predstave in pridno nabirajo točke.  Na zadnjih 5 srečanjih so trikrat zmagali, enkrat remizirali in enkrat izgubili. Po porazu v Mariboru sta sledili zmagi proti Krškemu in Rudarju, nato pa remi z Muro. Na zadnjem obračunu so suvereno odnesli Aluminij z rezultatom 0:3.

Vroči igralec pri nasprotniku

Jasno je, da je eno izmed najpomembnejših orožij rumene ekipe Senijad Ibričić, ki s svojimi izkušnjami in kvaliteto plete niti domžalske igre ter je hkrati zelo nevaren za nasprotnikova vrata. Nevarnost preti tudi iz konice napada, kjer se dobro giblje Shamar Nicholson, visokorasli nogometaš, ki s svojo močjo predstavlja veliko težavo za nasprotnikove obrambne igralce. 

Spisek poškodovanih in kaznovanih pri ND Gorica

Glavni trener Saša Kolman ne bo mogel računati na Osujija, saj je ta na tekmi proti Mariboru prejel rdeči karton in bo tako počival 1 tekmo.

Spisek kaznovanih pri nasprotniku

Domžalski trener Simon Rožman bo lahko računal na vse svoje varovance, saj ni nihče kaznovan.

Delegiranje

Glavni sodnik srečanja bo Marko Podgoršek, s strani mu bosta pomagala Goran Mikača in Miha Kalan, vlogo 4. sodnika pa bo opravljal David Šmajc.

Spremljanje tekme

Neposredni prenos obračuna boste lahko spremljali na programu TV Slovenija 2. Spremembe rezultata in ostale zanimivosti s srečanja boste lahko našli tudi na družbenih omrežjih kluba:

-Twitter https://twitter.com/ndgorica

-Facebook https://www.facebook.com/ndgorica/ 

-Instagram https://www.instagram.com/ndgorica/

 

Besedilo: Kristjan Pahor