Z Muro pod žarometi

Nova Gorica, 18.05.2019

Nogometaši ND Gorica bodo v soboto, 18. maja ob 20.00, odigrali srečanje 34. kroga Prve lige TS. V gosteh se bodo pomerili z ekipo Mure.

Stanje na lestvici

NŠ Mura je svojo uvodno sezono v prvi ligi doslej odigrala zelo dobro in trenutno zaseda 4. mesto z 48 točkami. Goričani se skušajo prebiti z 9. mesta, trenutno pa imajo 30 točk, torej 5 manj od osmouvrščenega Triglava.

Medsebojni obračuni v aktualni sezoni

Muraši so za plavo-bele v letošnji sezoni zelo trd oreh, saj Goričanom še ni uspelo zmagati. Najprej sta se tekmeca v Športnem parku razšla z izidom 2:2, sledilo je srečanje na Fazaneriji, ki ga je dobila Mura z rezultatom 1:0, z istim izidom so črno-beli zmagali tudi v Novi Gorici. 

Forma nasprotnika

V zadnjem obdobju varovanci Anteja Šimundže nizajo dobre izide, poraza pa ne poznajo že 5 tekem. Pred zmagama nad Aluminijem in Krškim so Muraši nanizali tri zaporedne remije, in sicer z Mariborom, Domžalami in Rudarjem. Na zadnjih dveh prvenstvenih obračunih so zabili 4 gole, prejeli pa nobenega, kar priča o dobri formi ekipe v napadalnih in obrambnih elementih igre. 

Vroči igralec pri nasprotniku

Skozi celotno sezono je pri Muri vroč napadalec Rok Sirk, ki v boju za prvega strelca lige ne popušča. Za Rokom Kronavetrom zaostaja 2 zadetka in glede na to, da so do konca aktualne sezone še 3 tekme, ima še vedno realne možnosti za osvojitev vrha lestvice strelcev. 

Spisek kaznovanih pri ND Gorica

Saša Kolman ne bo mogel računati na vse svoje varovance. Rok Grudina je izpolnil kvoto prejetih rumenih kartonov, zato nima pravice nastopa.

Spisek kaznovanih pri nasprotniku

Mura bo v svojih vrstah pogrešala Alena Kozarja, ki nima pravice nastopa zaradi izpolnjene kvote 9 rumenih kartonov. 

Delegiranje

Glavni sodnik srečanja bo Mitja Žganec, s strani mu bosta pomagala Tomislav Pospeh in Matej Vojska, vlogo 4. sodnika pa bo opravljal Dejan Balažič.

Spremljanje tekme

Neposredni prenos obračuna boste lahko spremljali na programu Planet 2. Spremembe rezultata in ostale zanimivosti s srečanja boste lahko našli tudi na družbenih omrežjih kluba:

-Twitter https://twitter.com/ndgorica

-Facebook https://www.facebook.com/ndgorica/

-Instagram https://www.instagram.com/ndgorica/

 

Besedilo: Kristjan Pahor