Cvijanović znova v plavo-belem dresu

Nova Gorica, 05.08.2020

Nogometno društvo Gorica sporoča, da je doseglo dogovor o sodelovanju z Goranom Cvijanovićem. 33-letni nogometaš, ki se najbolj znajde na položaju osrednjega vezista, je bil nazadnje član poljskega prvoligaša Arke iz Gdynije.

Za Cvijanovića, ki v plavo-bele vrste prihaja kot prosti igralec, bo to tretja epizoda pri ND Gorica. Po prvi (med letoma 2005 in 2010), ko je v dresu novogoriškega prvoligaša vpisal svoj prvi profesionalni nastop, zadetek, asistenco in se razveselil svoje prve lovorike, ko je še kot golobradi mladenič Vrtnicam pomagal do osvojitve naslova državnega prvaka v sezoni 2005/06.  Že v  svoji drugi sezoni je postal stalni član prve enajsterice in iz tekme v tekmo vselej napredoval. Po izjemni sezoni 2009/10, ko je v 1. SNL vpisal 11 zadetkov in 11 asistenc, je sledil prestop v NK Maribor, kjer je Cvijanović preživel štiri zelo uspešne sezone, zaigral pa tudi v kvalifikacijah za Ligo prvakov in Ligo Evropa ter skupinskem delu Lige Evropa.


12. oktober 2012 bo zagotovo zavedno ostal globoko vtisnjen v njegov spomin, saj je na domači tekmi proti Cipru v 84. minuti zamenjal Josipa Iličića in vknjižil debitantski nastop v dresu slovenske izbrane vrste. Kasneje je v majici z državnim grbom zbral še tri nastope (Severna Makedonija, Bosna in Hercegovina, Kolumbija).


V želji po novem izzivu se je podal na Hrvaško, kjer je v sezoni 2014/15 branil barve Rijeke. Ker se v reškem prvoligašu ni naigral, se je odločil za vrnitev v domače okolje.


In zadel v polno. Kot vodja na igrišču in izven njega je bil eden najboljših posameznikov novogoriškega moštva, ki je jesenski del končalo na visokem četrtem mestu. Točkovni izkupiček v teh dvaindvajsetih tekmah je predstavljal levji delež h končnemu četrtemu mestu in uvrstitvi v kvalifikacije za Ligo Evropa. Goran se je ob prelomu koledarskega leta 2015 preselil v Kuvajt in okrepil klub Al-Arabi, a se hitro vrnil in oblekel dres celjskega prvoligaša. Zadnje tri sezone je Cvijanović preživel na poljskem, kjer je za Korono iz Kielc in že omenjeno Arko iz Gdynije zbral 55 nastopov.


Goran Cvijanović je tako znova med nami. Z bogatimi prvoligaškimi izkušnjami (264 nastopov, 48 zadetkov, 44 asistenc) bo nedvomno velik doprinos četi Borivoja Lučića in odličen mentor številnim mladim nogometašem.


Goran, dobrodošel doma!