Cvijanović: Ko je Gorica potrdila povratek v prvo ligo, dvomov ni bilo več

Nova Gorica, 07.08.2020

Povratnik v vrste plavo-belih, Goran Cvijanović, o povratku v Novo Gorico, prvih vtisih o ekipi in pričakovanjih pred začetkom sezone.

Po daljšem obdobju na Poljskem si se vrnil v domače okolje. Kako je prišlo do te odločitve?
"Do odločitve je prišlo po pogovoru z družino. Imel sem tudi dve ponudbi iz tujine, a je prevladal občutek domačnosti in dejstvo, da z ženo pričakujeva naraščaj. Ko je Gorica potrdila povratek v prvo ligo, dvomov o odločitvi ni bilo več."


Gorico poznaš že od časa svojih prvih dveh epizod pri klubu. Kako gledaš na to, tretjo v novogoriškem Športnem parku? 
"Tista druga je bila zelo kratka, takšne so bile pač okoliščine. Tista prva izkušnja pa je bila daljša. Bilo je veliko vzponov in padcev, a bi jo sam označil za zelo pozitivno izkušnjo. Ustvarjeno je bilo tudi veliko lepih spominov. Verjamem pa, da najlepše še prihaja."


Tvoja vloga se je spreminjala vsakič, ko si bil v klubu oziroma se vanj vrnil. Začel si kot mladenič, se nato vrnil kot izkušen igralec, zdaj pa? Kako vidiš svojo vlogo v ekipi, ki večinoma sloni na mlajših igralcih?
"Predvsem bom poskušal s svojimi izkušnjami in delom na treningu pomagati, pokazati na nek način, kaj prinašajo izkušnje, kako se dela v tujini in kaj je potrebno za nadaljnji razvoj. Vidim pa, da fantje delajo zelo dobro, vedno dajejo vse od sebe. Mislim, da bo po končani sezoni vladalo veliko zanimanja za vse te fante in upam, da jim bom s svojim doprinosom pomagal, da stopijo na naslednjo stopničko."

Ko si klub zapustil, je bil ta na poti na vrh, v Novi Gorici so se igrale kvalifikacije za Ligo Evrope, nato pa je sledil zdrs in izpad v drugi nivo tekmovanja. Kako si sam opažal dogajanje pri Gorici in kako pomembno vlogo je imela ponovna uvrstitev v prvo ligo pri tvoji odločitvi, da se vrneš?
"Dogajanje pri Gorici sem vsekakor spremljal. To je moj matični klub, kjer sem že vse od šestega leta. Bil sem prisoten na tekmi s Sežano, tisti črni piki v zgodovini kluba. Tako kot vsi ljubitelji nogometa na Goriškem sem bil tudi sam žalosten in razočaran, a to je zgodovina. Gorica je nazaj v prvi ligi, vrnila se je zelo hitro in na koncu je to tisto, kar edino šteje. Vrnitev je bila zgolj pika na i odločitvi, da se vrnem."

Z ekipo si že oddelal nekaj treningov, včeraj pa v drugem polčasu proti Sparti iz Prage nabral prve minute po vrnitvi in tudi vknjižil podajo za gol. Kakšno je tvoje mnenje o igralskem kadru in nogometu, ki ga želi igrati Borivoje Lučić?
"Z ekipo treniram že dalj časa, zato težav s prilagoditvijo ne bo. Nogomet, ki ga goji trener Lučić, ustreza prav vsem fantom, ki so se njegovim zahtevam odlično prilagodili, tako da me glede tega ne skrbi. Tekma s Sparto je bila prva moja tekma po dolgem času, s prikazanim pa sem zadovoljen. Stvari se odvijajo v pravo smer, verjetno pa bom potreboval še kakšno tekmo, da bom prišel v formo in lahko pomagal fantom po svojih najboljših močeh."


Kako si sam videl včerajšnjo tekmo proti zares dobri ekipi Sparte?
"Fantje so včeraj pokazali, da so na pravi poti. Rezultat ni najboljši odraz prikazanega na terenu. Imeli smo veliko priložnosti, da bi bil rezultat veliko bolj realen. A treba se je tudi zavedati, proti komu smo igrali. To je ekipa, ki je stalnica v Ligi Evropa. Kar si želim, da fantje prenesejo v prvenstvo, je pristop, saj se takšnega izziva niso ustrašili."


Kakšne so tvoje aspiracije v prihajajoči sezoni? Prvenstvo Gorica odpira z Olimpijo. Bi si za začetek želel nekoliko lažjega nasprotnika?
"Lahkega nasprotnika letos ne bo. Liga deluje zelo izenačena in velikokrat bo odločala dnevna forma. Je pa gotovo velik motiv, da začenjamo proti Olimpiji. Glavni cilj je točke osvajati od prve tekme naprej, čimprej priti do številka točk, ki zagotavlja obstanek, nato pa bomo gradili od tam naprej proti vrhu."

Lahko Gorica v letošnjem prvenstvu preseneti? 
"Definitivno."