Velikonja: Vrnil sem se v svoj klub

Nova Gorica, 25.09.2020

Etien Velikonja se je po slabem letu dni na Nizozemskem vrnil v domači Športni park, kjer bo kot posojen igralec N.E.C Nijmegena igral do konca sezone 2020/21.

Etien, dobrodošel doma! Kakšni so prvi občutki ob vrnitvi?

Občutki so fenomenalni, saj sem se vrnil v svoj klub, svoje mesto, v okolje, ki ga poznam. Vesel sem, da sem nazaj. Verjamem, da bomo skupaj s soigralci spisali pozitivno zgodbo.

Šteješ 31 let, posledično boš med najstarejšimi posamezniki v ekipi. Kakšna bo tvoja vloga, na kakšen način boš poskušal pomagati mlajšim igralcem v ekipi?

Počutim se mlajšega, kot kažejo leta (smeh). Že v prejšnjem obodbju, v lanski sezoni, sem bil v podobnem položaju, zato mislim, da se moja vloga ne bo veliko spremenila. Mlajšim igralcem bom poskušal na pomoč priskočiti vsak dan in jim s svojimi izkušnjami svetovati. Čas je, da starejši igralci v ekipi prevzamemo vlogo mentorjev, ki so jo v preteklosti, ko sem sam postajal del članske ekipe, imeli Osterc, Demirović, Kršić, Kovačević, Pirih. 

Prihajaš v okolje, ki ga dobro poznaš, kjer si bil vedno zelo lepo sprejet, tudi s strani navijačev, ki so se te že dlje časa ponovno želeli videti v plavo-belem dresu. Kaj bi jim želel sporočiti?

Vesel sem, da sem spet doma. Z navijači sem se vedno dobro razumel in mislim, da tudi tokrat ne bo nič drugače. Podpora goriške publike je bila vedno izjemna. Skupaj z energijo navijačev se bomo dvignili in začeli nabirati točke.

Oddelal si tudi dva treninga pod vodstvom novega trenerja Gordan Petrića. Kakšni so prvi vtisi o trenerju in stilu nogometa, ki ga želi igrati?

Prvi vtisi so pozitivni. Najbolj me veseli dejstvo, da je ekipa motivirana. Veliko je pozitivne energije, kar je izredno pomembno. Taktične zamisli novega trenerja se bodo pokazale šele čez čas, saj je tudi on tukaj zgolj teden dni. Na nas igralcih je, da se prilagodimo trenerjevim zahtevam. Ne glede na postavitev pa mora biti energija vedno na visokem nivoju, ko gre zares.

Jutri v Novo Gorico prihaja Aluminij. Kakšna so tvoja pričakovanja pred tekmo?

Mislim, da bi morala Gorica kot klub z bogato zgodovino vedno biti ambiciozna. Vsako tekmo si kot profesionalni športnik želiš zmagati, ne glede na to, kdo je tvoj nasprotnik. Predvsem moramo razmišljati o svoji igri, zato da smo lahko posledično vsak dan boljši. Pred nami je še dolga in težka pot, a sem prepričan, da je ekipa sposobna dosegati veliko boljše rezultate. Upam, da bom tudi sam pripomogel k temu. Vsekakor bodo s časom prišli tudi rezultati. Jutrišnja tekma z Aluminijem bo zahtevna, a verjamem, da lahko vknjižimo pozitiven rezultat.