Grudina pred Aluminijem: Iz kroga v krog napredujemo

Nova Gorica, 25.09.2020

Nogometaši Gorice bodo v 5. krogu PLTS gostili nogometaše Aluminija. Tekma se bo v Športnem parku začela ob 17.30. Svoje misli po prvem tednu pod vodstvom novega trenerja in pred jutrišnjim obračunom je podal kapetan ekipe Rok Grudina.

Gorica na svojo prvo točko v letošnji izvedbi najmočnejšega slovenskega klubskega nogometnega tekmovanja še čaka. V prejšnjem krogu se je le-ta, kljub veliko boljši predstavi, v primerjavi s prvima dvema krogoma, nekoliko nesrečno izmuznila na gostovanju pri Muri. "Mislim da lahko še veliko napredujemo v taktičnem smislu. Iz kroga v krog napredujemo, čeprav je prostora za izboljšave še veliko. Dogaja se nam, da je v medprostorih preveč prostora, premalo smo tudi agresivni po izgubljeni žogi. Seveda je tu še fizični vidik igre, zaradi vsem znane situacije fizično še nismo v optimalni oziroma želeni formi," je pred tekmo dejal kapetan ekipe Rok Grudina.

V ponedeljek je ekipo prvič vodil srbski strateg Gordan Petrić, ki se mu je v strokovnem štabu pridružil še Aleksandar Jović. Florjan Debenjak in Borut Mavrič ostajata na svojih predhodnih vlogah. Za srbskega stratega bo to prvič obračun, ki ga bo vodil kot trener katerekoli slovenske ekipe. "Časa za pripravo ni bilo veliko. V tem tednu smo se predvsem spoznavali, spoznali smo delo trenerja. Prvi vtisi so pozitivni, močno se je dvignil nivo treningov. Prihod novega trenerja je v ekipo vnesel motivacijo in željo, saj se mora vsak začeti dokazovati znova."

Jutrišnji tekmec Aluminij je na prvih štirih tekmah PLTS zbral prav tolikšmo število točk. Ob remiju proti Celju je v zadnjem obračunu skalp snel ljubljanski Olimpiji. "Alumij ze zadnjih nekaj let igra dober nogomet, lani so imeli dobro sezono.Tekma bo težka. Morali bomo odigrati pametno in izboljšati predstavo iz prejšnjega kroga, predvsem boljša mora biti realizacija."

Čeprav se zadnjih nekaj srečanj ni izteklo po željah plavo-belih, je statistika vendarle močno na strani Gorice. V 16 prvoligaških obračunih so nogometaši Gorice slavili devetkrat in ob štirih porazih še trikrat remizirali. Še boljša je pogled na dvoboje v Športnem parku. Od osmih tekem so ob gol razliki 13:2 kar šestkrat slavili domači (en nedoločen izzid, en poraz).

Tekmo bo v vlogi glavnega sodnika vodil Andrej Žnidaršič. Vlogo pomočnikov bosta prevzela Goran Mikača in Alen Salkić, četrti sodnik bo Nejc Kajtazović. 

Srečanje si boste lahko ogledali tudi v neposrednem televizijskem prenosu na Planet TV 2 od 17.25 dalje.