Proti Aluminiju do prve prvenstvene zmage

Nova Gorica, 27.09.2020

V petem krogu PLTS so nogometaši Gorice z goloma Luke Volariča in Semirja Smajlagića premagali nogometaše Aluminija.


Kdor čaka, dočaka. Po prepričljivi predstavi proti gostom iz Kidričevega je prva zmaga po povratku v prvoligaško tekmovanje vendarle tu.

Gordan Petrić je svoj trenerski staž pri Gorici začel z odliko. V primerjavi s prejšnjim krogom proti Muri ni veliko spreminjal. V ogenj je od prve minute poslal identično enajsterico, a z drugačno postavitvijo. Na klopi za rezervne igralce sta Victorja Aliago in Josepha Asanteja zamenjala Aaron Kačinari in Etien Velikonja.

Prvih deset minut srečanja ni ponudilo s strelo na gol, se je pa zato v 13. minuti prvi za strel odločil Smajlagić, ki je z diagonalnim strelom meril za streljaj mimo vrat. Sedem minut kasneje pa je prav 22-letni napadalec s prefinjeno podajo med nogama obrambnega igralca Aluminija zaposlil Luko Volariča, ki je s topovskim udarcem poskrbel za vodstvo Gorice. Po osmih zadetkih v prejšnji sezoni je tako Volarič odprl svoj račun tudi v prvoligaški konkurenci. Kaj kmalu bi se lahko do konca prvega polčasa zadetka veselil Smajlagić, a je samostojni prodor nekoliko preslabo zaključil in Luka Janžeković je žogo odbil v kot.

Po minimalnem zaostanku na začetku drugega dela so do svojih priložnosti prišli tudi gostje, ki so bili nevarni preko Čermaka, Klepača in Matjašiča, a je bil vedno na mestu razpoloženi Uroš Likar, ki je zabeležil svoj prvi "clean sheet" v prvoligaški konkurenci. Pritisk gostov je z nevarnim poskusom razbil Goran Cvijanović, ki je v 70. minuti meril nevarno, a za las preko vrat. Sledila je najnevarnejša sekvenca gostov, ki so v 30 sekundah kar trikrat streljali proti domačim vratom. Žoga se je najprej od prečke odbila v polje, kjer je reševal Likar, nato pa je goriški vratar prisebno posredoval še ob strelu s strani na bližnjo vratnico.

Goriški strateg Petrić je v drugem delu v igro poslal Velikonjo, Bardanco, Jermola in Begića, ki je z dolgo podajo v 91. minuti našel Smajlagića, ki je opazil, da je gostujoči vratar zapustil vrata in ga premagal s strelom iz oddaljenosti več kot 40 metrov ter tako postavil končni izzid srečanja 2:0.
S prvo prvenstveno zmago in tremi točkami se je Gorica odlepila od dna lestvice in po nepolnem 5. krogu zaseda 8. mesto. Časa za premor pa ni, saj nogometaše že v sredo čaka gostovanje pri ljubljanski Olimpiji, s katerimi bodo odigrali zaostalo tekmo 1. kroga.