Poraz na zaostali tekmi 1. kroga v Stožicah

Nova Gorica, 01.10.2020

Na zaostali tekmi 1. kroga PLTS z ljubljansko Olimpijo, ki je bil zaradi že znanih razlogov prestavljen s prvotnega termina, so nogometaši Gorice doživeli poraz z 1:0.

Zahteven ritem tekem se je nadaljeval v sredo, 30. septembra, ko so nogometaši Gorice gostovali v Stožicah. Gordan Petrić udarne enajsterice, ki je v soboto proti Aluminiju pridelala prve tri točke v sezoni, ni menjal, je pa na klop za rezervne igralce prvič po vrnitvi uvrstil Matijo Široka. Zaradi poškodbe je manjkal Leon Marinič.

Plavo-beli so že v drugi minuti prvič zapretili, ko je globinsko podajo skoraj izkoristil Mathias Oyewusi, ki je s preigravanjem na hrbet položil Andrejašiča, a streljal naravnost v domačega vratarja Freliha. V nadaljevanju tekme so terensko pobudo prevzeli domači in v 13. minuti prišli do (odločilnega) zadetka. Podajo Pavlovića je pred vrati Uroša Likarja izkoristil Đorđe Ivanović. Srbski napadalec je v naslednjih desetih minutah bil nevaren še dvakrat, a je novopečeni član reprezentance do 21 let vselej bil na mestu. Gorica je verjetno najlepšo priložnost prvega polčasa imela v 30. minuti, ko je moral Frelih uporabiti vse svoje sposobnosti, da je zaustavil poskus Gorana Cvijanovića s prostega strela. Do konca prvega dela se rezultat ni spremenil.

V drugi polčas so odločneje krenili plavo-beli, znova pa je bil nevaren Oyewusi, a je bil njegov strel z glavo po podaji Matije Kavčiča s kota premalo natančen. Nato so sledile minute domačih, a je bil razpoloženi Likar kos streloma Ivanovića in Andrejašiča. V drugem delu so priložnost za igro dobili še Tjaš Begić, Etien Velikonja, Matija Širok in Matic Paljk, ki je v 80. minuti zamenjal poškodovanega Grudino. V zaključku srečanja velja omeniti še poskusu Chinwendu Johana Nkame, ki je meril preko vrat.

Gorica je tako utrpela četrti poraz v letošnji sezoni PLTS, nova priložnost za osvajanje točk pa bo že v soboto, ko ekipo Gordana Petrića čaka gostovanje pri Domžalah.

Gorica: Likar, Grudina (od 81. Paljk), Cvijanović (od 65. Velikonja), Volarič (od 46. Begić), M. Kavčič, Hodžić, T. Kavčič, Tomiček, Oyewusi (od 77. Širok), Nkama, Smajlagić.

Trener: Petrić Gordan.

Olimpija: Frelih, Andrejašič, Korun, Samardžić, Pavlović, Elšnik, Caimacov (od 46. Ostrc), Kapun, Bosić (od 58. Kurež), Ivanović (od 71. Vukušić), Vombergar.

Trener: Skender Dino.