Smajlagić: Lahko se enakovredno kosamo z Domžalami

Nova Gorica, 02.10.2020

Nogometaši ND Gorica po sredinem porazu, ko so na zaostalem srečanju 1. kroga v Stožicah z 1:0 morali priznati premoč Olimpiji, jutri gostujejo v Domžalah. Srečanje se bo v tamkajšnjem Športnem parku začelo ob 17.00 (prenos na Planet TV 2, 16.55).

Goriški nogometaši niso uspeli nadaljevati niza dobrih rezultatov v dobi Gordana Petrića, ki je v nedeljo proti Aluminiju vknjižil prvo zmago na klopi Gorice. Na tekmi je svoj prvi zadetek v letošnji sezoni PLTS dosegel tudi napadalec Semir Smajlagić, ki je najlepšemu zadetku 5. kroga dodal še asistenco ob zadetku Luke Volariča. "Kot napadalec živim za gole, zato sem zelo vesel, da sem začel z zbiranjem zadetkov in upam, da bom lahko že proti Domžalam nadaljeval svoj strelski niz. Prvi zadetek v letošnji sezoni je bil tudi zelo dobrodošel za mojo samozavest," je dejal napadalec iz Bosne in Hercegovine, ki je pred kratkim praznoval svoj 22. rojstni dan.

V sredo plavo-beli niso razvili svoje igre in bili praktično neprepoznavni na zelenici stadiona Stožice. "Prevečkrat se nam dogajajo tehnične napake, še vedno pa smo v procesu spoznavanja z novimi taktičnimi zamislimi trenerja. Predvsem moramo bolje delovati kot celota, saj brez tega rezultatov ne moremo pričakovati," je Smajlagić komentiral sredino predstavo.

Časa za jadikovanje ni, saj plavo-bele že jutri čaka nov prvenstveni obračun, zadnji pred reprezentačnim premorom, v katerem bo trener Gordan Petrić zaradi vpoklica izgubil Tjaša Begića (U19) in Uroša Likarja (U21). Gorica znova potuje v Ljubljansko kotlino, tokrat v Domžale, ki so zadnji poraz prav tako zabeležile proti ljubljanski Olimpiji. Rumena družina je v petih krogih zabeležila dve zmagi, en neodločen rezultat ter dva poraza. Trenutno se z izkupičkom sedmih točk domžalski prvoligaš nahaja na 5. mestu prvenstvene lestvice. "Mislim, da se lahko z Domžalami enakovredno kosamo. Ne zgolj z Domžalami, temveč z vsemi ekipami v ligi. Ne smemo si postaviti miselnih preprek, saj resnično verjamem, da smo konkurenčna ekipa."

Glavni sodnik tekme bo Nejc Kajtazović. Njegova pomočnika s strani bosta Robert Šprah in Aleksandar Burjan, vlogo četrtega sodnika pa bo opravljal Dragoslav Perić. Neposredni prenos 6. kroga PLTS se bo na Planet TV 2 začel ob 16.55.