Črni niz proti Mariboru se nadaljuje

Nova Gorica, 18.10.2020

Nogometaši Gorice so v 7. krogu PLTS gostili nogometaše Maribora in izgubili z 0:4 (0:1).

98. medsebojni prvoligaški obračun med Gorico in Mariborom je pripadel slednjim. Zaradi odsotnosti, ki so jih narekovale takšne in drugačne okoliščine je trener Gordan Petrić pogrešal kar štiri igralce, ki bi konkurirali za nastop v začetni enajsterici. Odsotni so bili Matija Širok, Luka Volarič, Tjaš Begić in Uroš Likar. Srbski strateg je v vrata namesto Likarja postavil Darka Marjanovića, v sredini pa je mesto zadel Aleksandar Bjelica.

Na zelenici, ki je kljub prenakteri dežnji kaplji delovalo fenomenalno, v prvih petnajstih minutah igre prave priložnosti gledalci, zbralo se jih je 500, niso videli. Zato pa so že v 16. minuti povedli gostje. Iz kota je podal Kronaveter, v kazenskem prostoru pa se je najbolje znašel Mitrović. Plavo-beli so odgovorili preko Bjelice, ki je v 28. minuti z roba kazenskega prostora poskusil z diagonalnim strelom, a za las zgrešil svoj cilj. Prvi polčas se je zaključil s priložnostjo Mešanovića, a so gostje na polčas odšli z zadetkom prednosti.

Prvo menjavo je goriški strateg Petrić opravil v 59. minuti, ko je Oyewusi zamenjal Nkamo. Mariborčani so svojo prednost povečali v 62. minuti, ko je zadel Požeg Vancaš. Trinajst minut kasneje so gostje zadeli še tretjič, ko je priborjeno enajstmetrovko Mešanovića izkoristil Kronaveter. Štiri minute kasneje je posksuil prav Mešanović, a se je Marjanović izkazal z lepo obrambo. V zaključku tekme je Petrić priložnost ponudil tudi Mariniču in Kačinariju. Najlepšo priložnost v drugem polčasu so Goričani imeli v 80. minuti, ko je nevarno sprožil Matija Kavčič, a je njegov poskus pred Jugom blokiral Peričić. V 84. minuti je končni izzid srečanja postavil Klinar, ki je zadel z glavo.

Nogometaše Gorice prihodnjo soboto čaka gostovanje v Celju.

Gorica: Marjanović, Hodžić, Tomiček, T. Kavčič, M. Kavčič, Bjelica (od 82. Marinič), Grudina, Nkama (od 59. Oyewusi), Cvijanović (od 82. Kačinari), Velikonja, Smajlagić