Nkama: Derbiji so najpomembnejše tekme

Nova Gorica, 27.10.2020

Nogometaši Gorice v 9. krogu PLTS v novogoriškem Športnem parku gostijo nogometaše Tabora iz Sežane, vodilne ekipe slovenskega državnega prvenstva.

Spomin na minuli krog, ko so plavo-beli gostovali v Celju, je še svež, prav tako pa grenak priokus, ki ga je pustil prejeti zadetek v zadnji minuti srečanja, po katerem se je morala ekipa Gordana Petrića zadovoljiti zgolj s točko. "Mislim, da po tekmi v graderobi ni bilo posameznika, ki bi ostal ravnodušen. To kaže na mentaliteto ekipe. Zavedamo se, da smo sposobni iz vsakega srečanja iztržiti nekaj, zato je bil občutek po tekmi v Celju podoben tistemu, ko tekmo izgubiš. Bolje moramo izkoristiti priložnosti, ki si jih pripravimo. Čeprav tega še ni moč opaziti na razpredelnici, se naše predstave izboljšujejo iz tedna v teden," je dejal vezist Johan Chinwendu Nkama, ki je v zadnjih nekaj krogih postal pomemben člen zvezne vrste.

Jutri v Novi Gorici gostuje Tabor Sežana. Varovanci Gorana Stankovića so v zadnjem krogu po zmagi nad ljubljansko Olimpijo skočili na vrh lestvice prvoligaškega tekmovanja. Trenutno imajo po osmih krogih na svojem kontu 15 točk. Češnjice v Športni park kot prvoligaš prihajajo prvič po davnem letu 2001."Kakorkoli želimo stvar obrniti, gre za derbi. To so tekme, ki so po pomembnosti enake finalu pokalnega tekmovanja. Naš cilj so zgolj in samo tri točke," se teže srečanje zaveda 22-letni nigerijski vezist.

Gorica, ki sezone ni najbolje začela, bi se z jutrišnjim uspehom pa bi se devetouvrščenemu Celju približala na točko zaostanka."Želimo si, da bi se čimprej pobrali iz cone izpada, saj si Gorica zasluži več. Gre za resnično velik in pomemben klub v Sloveniji, ki se je vedno boril za najvišja mesta. Prepričan sem, da imamo kvaliteto za doseganje rezultatov," je še dodal Nkama, ki je v dosedanjem delu prvenstva zbral šest nastopov.

Srečanje bo zaradi poslabšanja epidemiološke slike v državi zaprto za javnost.

Sodniško četverico na jutrišnjem obračunu, ki se bo v Novi Gorici začel ob 16.00, bodo poleg glavnega sodnika Bojana Mertika sestavljali še Eric Herženjak, Staša Špur in Alen Borošak. Televizijski prenos tekme se na programu Planet TV2 začne ob 15.55.