Delitev točk na tekmi z Bravom

Nova Gorica, 08.11.2020

Zadnje srečanje 11. kroga PLTS je v večernem terminu v Novi Gorici minilo brez zadetkov. Kljub številnim priložnostim plavo-belih se mreža Brava ni zatresla. Gorica se je z osvojeno točko dvignila z zadnjega mesta in je tako deveta.

Goriški strateg Gordan Petrić je prvič po odsotnosti v začetno enajsterico uvrstil Matijo Široka, svoji mesti pa sta med prvimi enajstimi znova zasedla Mathias Oyewusi in Chinwendu Johan Nkama. Zaradi lažjih poškodb sta bila odsotna Matija Kavčič in Matic Paljk.

Žal se v Športnem parku znova ni izšlo. Gorica, ki je bila znova veliko boljši in podjetnejši nasprotnik in si pripravila številne priložnosti, mreže nasprotne ekipe ni zatresla. Najbližje uspeha sta bila Etien Velikonja in Semir Smajlagić v prvem ter Mathias Oyewusi v drugem polčasu. Na drugi strani je bil Bravo nevaren enkrat samkrat, po prekinitvi v drugem polčasu, ko je z glavo mimo vrat meril Brekalo.

Začetek srečanja je dal slutiti, kakšno predstavo bodo lahko gledalci pred malimi zasloni lahko spremljali. Gostje so sicer stopili visoko in poskušali vršiti pritisk na zadnjo vrsto Gorice, a brez večjega uspeha, plavo-beli pa so si že v 4. minuti pripravili prvo priložnost. Oyewusi je s strani podal v sredino, kjer je Velikonja z glavo streljal prek vrat. Zgolj pet minut kasneje je bil nevaren Cvijanović, ki je z roba kazenskega prostora meril v desni zgornji kot, a je bil vratar Vekić na mestu. Gorica je nadzorovala potek srečanja in znova poskusila v 21. minuti, ko je domači protinapad zaključil Smajlagić, a je njegov poskus blokiral eden izmed gostujočih branilcev. Mladi napadalec iz Bosne in Hercegovine je bil v zaključku zaključku prvega polčasa nevaren še dvakrat, a brez uspeha. Na odmor sta ekipi odšli poravnani.

Na začetku drugega polčasa bi lahko goriški nogometaši srečanje večkrat odločili v svoj prid, a žoga ni želela v mrežo. Nespametnost v gostujoči obrambi bi v 48. minuti skoraj kaznoval Oyewusi, ki pa je iz neposredne bližine meril mimo vrat. Nigerijski napadalec je dve minuti kasneje po odbitku s prostega strela znova sprožil proti vratom Vekića, a svoj cilj zgrešil za slaba dva metra. Že v naslednji minuti se je nova priložnost ponudila Smajlagiću, ki je po predložku Velikonje meril mimo vrat. Sledilo je obodbje nekoliko raztrgane igre na obeh straneh, nobena ekipa pa si ni pripravila omembe vredne priložnosti. Domači trener Petrić je svojo edino menjavo na srečanju opravil v 74. minuti, ko je Oyewusija zamenjal Tjaš Begić. Do konca srečanja se rezultat, kljub strelom Nkame in Cvijanovića ni spremenil.

Sledi reprezentančni premor, naslednjič pa bodo Goričani na delu 21. novembra, ko sledi drugi derbi s Koprom v letošnji sezoni.