Delitev točk na tekmi s Koprom

Nova Gorica, 22.11.2020

Nogometaši Gorice so v 12. krogu PLTS gostovali v Kopru in remizirali z 1:1 (0:1). Zadetek za Gorico je v 36. minuti po podaji Matica Paljka dosegel Semir Smajlagić.

Primorski derbiji med Koprom in Gorico so vedno znali postreči z veliko akcije in tudi tokrat na Bonifiki ni bilo nič drugače. Goriški strateg Gordan Petrić je od prve minute na zelenico poslal naslednjo enajsterico: Likar, Širok, Mevlja, Tomiček, Bjelica, Paljk; Cvijanović, Grudina, Nkama, Velikonja, Smajlagić (od 81. minute Marinič).

Plavo-beli, ki so delovali zbrani in organizirani v fazi branjenja, so preživeli zgodnje nalete domačih, ki so najlepšo priložnost imeli v 11. minuti, ko je po podaji iz kota Nkama razčistil na golovi črti. Prvič so plavo-beli zapretili v 17. minuti, ko je streljal Grudina, njegov strel pa je preusmeril Smajlagić, a je bil Vargić na mestu. Naslednji je bil nevaren pri Gorici Nkama, ki pa je v 30. minuti z velike oddaljenosti meril prek vrat. Nato pa je prišla nagrada za organizirano igro. Protinapad je na lastni polovici začel prav Nkama, ki je žogo podal do Grudine. Ta jo je popeljal globoko v koprsko polovico in na levem boku zaposlil Paljka, ki je z učbeniško natančnostjo v kazenskem prostoru našel Smajlagića, ki je z glavo premagal domačega vratarja Vargića. Do konca prvega dela igre se rezultat ni več spremenil.

V drugem polčasu je bil načrt jasen. Zadržati prednosti in zdržati nalete domačih. Tako so se tudi plavo-beli postavili in kljub številnim priložnostnim domačih ti niso bili resnično nevarni, saj jim je vedno zmanjkalo zbranosti v zaključkih akcij, Goričani pa so na svoje priložnosti prežali iz protinapadov. Ko se je tekma prevešala v zadnjo šestino, pa je sledila sporna situacija, po kateri so domači prišli do izenačenja. Sodnik Slavko Vinčić je opazil prekršek v kazenskem prostoru, ki naj bi ga zakrivil Aleksandar Bjelica ali pa morda Matic Paljk (?), enajstmetrovko pa je izkoristil Mulahusejnović. V zaključku srečanja je priložnost za igro dobil tudi slavljenec Leon Marinič. Do konca srečanja večjih priložnosti ni bilo, na Bonifiki pa je prišlo do delitve točk.

Goričani bodo znova aktivni v torek, ko v domači Športni park prihaja NŠ Mura.