Širok: Dokazati sebi, da zmoremo

Nova Gorica, 14.12.2020

Predzadnje dejanje v letu 2020 nogometaše Gorice čaka v sredo, ko gostujejo v Sežani. Dvoboj z drugo najboljšo domačo ekipo letošnjega državnega prvenstva se bo na Stadionu Rajka Štolfe začel ob 13. uri, drugi dvoboj med ekipama pa si boste lahko ogledali na Planet TV 2.

Po menjavi na trenerskem položaju, plavo-bele bosta v zadnjih dveh krogih PLTS v letu 2020 vodila Florjan Debenjak in Aleksandar Jović, bodo Goričani na Krasu poskusili postati prva ekipa, ki bi se z gostovanja vrnila s polnim izplenom. Ta bi bil vsekakor dobrodošel, saj bi se tako Gorica znova približala devetouvrščenemu Aluminiju, ki po sobotnem remiju z Bravom trenutno beži za štiri točke. "Dogajanje na igrišču v zadnjih nekaj krogih nikogar, ki je kakorkoli povezan s klubom, ni moglo pustititi ravnodušnega. V tem trenutku moramo del odgovornosti sprejeti tudi igralci, saj nismo pokazali niti približno vsega, česar smo sposobni. V zadnjih dveh tekmah moramo najprej dokazati sami sebi, da zmoremo in znamo. Čaka nas srdit boj za obstanek, na nas izkušenih igralcih pa je, da pomagamo s svojimi izkušnjami potegniti voz ter ekipo privesti v varnejše območje," je pred drugim letošnjim obračunom s sežanskim Taborom dejal desni bočni branilec Matija Širok, ki je v novogoriškem Športnem parku v 9. krogu proti tokratnemu tekmecu zabeležil svoj tretji nastop po vrnitvi v Gorico.

Na srečanju s Celjem smo videli že dvoboj po (žal) že znanem scenariju. Številne priložnosti so ostale neizkoriščene, na drugi strani pa je nasprotnik izkoristil praktično vse svoje. "Skozi celotno zadnje obdobje se nam dogaja, da v fazi napada ne moremo narediti tiste zadnje poteze. Ustvarjamo si priložnosti, preveč težav pa imamo s spreminjanjem le-teh v zadetke. Na drugi strani nasprotnik v večini primerov izkoristi že svojo prvo piložnost, nato pa smo posledično primorani več tvegati. Prepričan sem, da se bo kakšna podobna situacija končno obrnila tudi v naš prid, saj je zares neverjetno, kolikokrat smo bili zelo blizu, a ostali praznih rok. Nogomet je igra, ki ne laže. Tudi mi bomo prišli na svoj račun," je prepričan Širok, ki je pred kratkim vknjižil že svoj 200. nastop v dresu z goriškim grbom.

V Sežani bo v vlogi glavnega sodnika srečanja Alen Borošak, ki mu bosta kot 1. in 2. pomočnik na voljo Uroš Benc in Žiga Šumer, vlogo četrtega sodnika pa bo opravljal Andrej Žnidaršič.