Črnic: Zaupanje vrniti s svojim maksimumom

Nova Gorica, 11.01.2021

Matic Črnic je novi član ND Gorica. 28-letni krilni nogometaš je postal prva goriška okrepitev v zimskem prestopnem roku in bo v spomladanskem delu PLTS predstavljal več kot zaželjeno dodano vrednost v ekipi.

Matic, dobrodošel v Novi Gorici. Kakšni so občutki ob podpisu pogodbe?

"Hvala za dobrodošlico. Občutki so res dobri. Vračam se po daljši odsotnosti in rad bi se zahvalil predsedniku Hariju Arčonu ter obema trenerjema Aleksandarju Joviću in Florijanu Debenjaku za izkazano zaupanje. Pogrešal sem nogomet, pogrešal sem treninge, zato sem ponujene priložnosti zares vesel."

Prihajaš v sredino, v kateri igra veliko fantov, s katerimi si že delil garderobo. Matija Širok je bil tvoj soigralec v Domžalah, Etien Velikonja, Goran Cvijanović in Nejc Mevlja pa pri Mariboru. Kolikšno vlogo je to odigralo pri tvoji določitvi za prihod v Športni park?

"Številne fante že poznam. Takoj, ko me je predsednik kluba kontaktiral, sem stopil v kontakt s Cvijotom. Mislim, da mi bo prav zaradi dejstva, da se med seboj poznamo in vemo, kakšen stil igre ima vsak izmed nas, v začetni fazi veliko lažje."

Gorico poznaš iz svojih bogatih izkušenj igranja v prvi ligi, z ekipo pa si tudi že opravil prvi trening. Kakšno je tvoje mnenje o kadru, ki ga klub trenutno premore?

"Gorica je v vseh dvobojih, ki sem jih v PLTS odigral, predstavljala težavnega nasprotnika. Sploh obračuni v Športnem parku so vedno veljali za zelo nehvaležne. Moštvo deluje kvalitetno. Ima veliko igralcev, ki imajo izkušnje z igranjem v tujini, z igranjem na zelo pomembnih tekmah. Takšne posameznike bomo v spomladanskem delu prvenstva zelo potrebovali."

Vračaš se po daljši odsotnosti zaradi poškodbe. Kako se počutiš? 

"Počutim se odlično. Po letu in pol sem znova v klubskem pogonu, kar me navdaja z neizmernim veseljem. V zadnjem letu sem opravil veliko individualnih treningov v domačem Mariboru, a ekipni treningi so vendarle nekaj povsem drugega. Prvi trening me navdaja z optimizmom in želim si, da bi tako tudi nadaljeval."

V spomladanskem delu Gorico čaka boj za obstanek. V klub prihajaš kot igralec, na katerega bosta Aleksandar Jović in Florijan Debenjak resno računala. Kako sam vidiš svojo vlogo v ekipi in kako lahko pomagaš Gorici pri želenem cilju?

"Rezultati se v prvem delu Gorici res niso izšli. Manjkalo je tudi nekaj športne sreče, a to je zdaj že preteklost. Zavedam se, da je to tudi zame nova priložnost in odločen sem, da bom s svojim maksimumom tako na treningu kot na tekmah pomagal ekipi, da rezultatsko krivuljo obrnemo navzgor in izpolnimo cilj, ki smo si ga zadali."