Poraz proti Rijeki

Nova Gorica, 13.01.2021

Nogometaši Gorice so se na prvem pripravljalnem srečanju v Umagu pomerili z ekipo Rijeke in izgubili s 3:0 (2:0). Priložnost za igro so dobili številni mladi nogometaši.

Aleksandar Jović je dodobra premešal začetno enajsterico in od prve minute v ogenj poslal naslednjih enajst igralcev: Likar, Hodžić, Zirdum, Mevlja, M. Kavčič, Jermol, Baruca, Ilić, Cvijanović, Begić, Colley. Na začetku srečanja so varovanci slovenskega trenerja Simona Rožmana pokazali, zakaj so bili pred srečanjem v vlogi favorita in z visokim pritiskom na goriško zadnjo linijo prihajali v nevarne situacije, a brez pravega zaključnega strela. V nadaljevanju so nogometaši Gorice, ki so tokrat nastopali v temno modri športni opravi, vzpostavili ravnovesje, svoje priložnosti pa iskali preko protinapadaov. V 19. minuti srečanja je po nespretnem posredovanju reške obrambne vrste v kazenskem prostoru eden izmed obrambnih igralcev s hrbta podrl Colleyja, a je sodniška piščalka ostala nema. Rijeka je povedla v 22. minuti srečanja, ko je z glavo zadel Menalo. V 42. minuti se je po podaji Jermola v prostor v nevarni situaciji znašel Colley, a je žoga po posredovanju igralcev Rijeke končala v kotu. V izdihljajih prvega polčasa je Rijeka prišla do najstrožje kazni, ki jo je uspešno izvedel Andrijašević.

V drugem polčasu so priložnost za igro dobili še vsi rezervisti. Gorica je dobro odprla nadaljevanje srečanja in zapretila v 47. minuti po strelu Grudine, ki pa je za las zgrešil svoj cilj. V 52. minuti je bil zaradi posredovanja na golovi črti izključen Tine Kavčič, enajstmetrovko, ki je sledila, pa je izkoristil Murić. Igralec manj v polju se je odražal v večji posesti žoge igralcev v belih dresih, ki so se v prvih 60 minutah predstavili v najmočnejši zasedbi. Kljub številnim polpriložnostim pa vrat Marjanovića niso resneje ogorzili. V 75. minuti je Gorica zapretila preko Gjurchinoskega, njegov blokiran strel pa se je od prečke odbil v kot. Po predložku, ki je sledil, je bil poskusil še Nkama, a bil premalo natančen. Do konca srečanja se rezultat ni spremenil.

Sledita dva dni treningov, v soboto pa v novogoriški Športni park za preizkušnjo številka 2 prihaja Tabor Sežana.