Boljši od Sežane

Nova Gorica, 17.01.2021

Nogometaši Gorice so se na drugi pripravljalni tekmi v domačem novogoriškem Športnem parku pomerili z nogometaši Tabora iz Sežane in zmagali z 2:1 (1:1). Za Gorico sta zadela Vanja Ilić in Žan Vipotnik.

Goriški strateg Aleksandar Jović se je poslužil enake strategija kot na prvi pripravljalni tekmi proti Rijeki in sicer, da je v vsakem polčasu priložnost za igro ponudil dvem različnim enasjtericam. Srečanj so začeli: Marjanović, Širok, Zirdum, Grudina, Paljk, Nkama, Ilić, Kačinari, Marinič, Oyewusi in Velikonja. V nadaljevanju pa so zaigrali še: Podgornik, Mevlja, T. Kavčič, M. Kavčič, Jermol, Cvijanović, Baruca, Hodžić, Begić in Vipotnik.

V prvih desetih minutah obračuna  v Športnem parku spremljali dokaj izenačen dvoboj brez pravih priložnosti, igra pa se je, tudi ob nekaj napakah na vsaki strani večinoma odvijala med obema kazenskima prostoroma. Plavo-beli so v 12. minuti izkoristili prvo resnejšo priložnost na tekmi. Po lepi kombinaciji v sredini je do žoge prišel Kačinari, ki je z izjemno natančno podajo v prostor zaposlil Ilića, ki je v situaciji 1 na 1 z vratarjem ohranil mirne živce in zadel za 1:0. Na začetku 22. minute je nenatančno podajo vratarja Renerja v sredini prestregel Kačinari, ki je z oddaljenosti slabih 30 metrov poskušal presenetiti sežanskega vratarja, a bil premalo natančen. Minuto kasneje je zapretil še Oyewusi, a je njegov strel zletel prek vrat. V 26. minuti so gostje izenačili po protinapadu, ko je zadel Djalo. Goričani so po prejetem zadetku znova prevzeli pobudo in v 38. minuti je nevarno z razdalje sprožil Nkama, odbitka pa Ilić ni uspel pospraviti v mrežo. Na odmor sta ekipi odšli poravnani.

Prvo priložnost v nadaljevanju je imel Vipotnik, ki je z roba kazenskega prostora v 52. minuti pošteno namučil gostujoče vratarja, ki je poskus mladega napdalca preusmeril v kot. Pravi Vipotnik je v 60. minuti srečanja odlično odreagiral ob nespretnem vračanju žoge enega izmed gostujočih obrambnih igralcev, preigral vratarja in žogo potisnil v nebranjeno mrežo. Slabih šest minut kasneje se je po dolgi globinski podaji v nevarni situaciji znašel Begić, a vratarja Tabora ni uspel preigrati. Do konca srečanja velja omeniti še nevarna poskusa Cvijanovića in Begića, mreži pa sta do zadnjega sodnikovega žvižga obmirovali.

Naslednja pripravljalna tekma nogometaše Gorice čaka v soboto, 23. januarja, ko bodo v Športnem parku gostovali nogometaši Radomelj.