Poraz proti Nafti

Nova Gorica, 30.01.2021

Nogometaši Gorice so se na petem pripravljalnem srečanju v domačem Športnem parku pomerili z nogometaši Nafte in izgubili z 0:2.

Po prvih štirih januarskih obračunih, v katerih je trener plavo-belih Aleksandar Jović veliko rotiral in vsakič ponudil priložnost dvema različnima enajstericama, so se proti drugoligašu iz Lendave že začeli videti obrisi ekipe, katero bi lahko videli v prvem kolu nadaljevanja PLTS, 10. februarja v Spodnji Šiški. Ker so zaradi lažjih poškodb manjkali Likar, Tomiček, Zirdum in Nkama, Volarič pa se počasi vrača v trenažni proces, je bila temu primerno oblikovana tudi začetna enajsterica. Srečanje so začeli Marjanović, Širok, Mevlja, T. Kavčič, M. Kavčič, Jermol, Cvijanović, Marinič, Begić, Šehić in Velikonja.

Začetek srečanja je pripadel Gorici. Posest žoge je bila krepko na strani plavo-belih, prav tako niso izostale priložnosti. Nevarno je v 6. minuti streljal Jermol, po proti napadih v 12. in 17. minuti nevarna še Šehić in Begić, a do pravega zaključka ni prišlo. Gostje so svojo prvo priložnost izkoristili v 20. minuti, ko je protinapad uspešno zaključil Bizjak. Goriški pritisk kljub temu ni popustil. V 26. minuti je Marinič veselje preprečil gostujoči obrambni igralec, ki je njegov poskus odbil v kot, štiri minute kasneje se je v dvoboju iz oči v oči s Šehićem izkazal Naftin vratar Raduha. V 36. minuti je sledil nov šok. Nepazljivost domače obrambe je izkoristil Vinko, ki se je v kazenskem prostoru prikradel za hrbet Mevlji in mu odvzel žogo, goriški branilec pa je v naslednjem trenutku gostujočega napadalca po mnenju glavnega sodnika nepravilno zaustavljal. Enajstmetrovko, ki je sledila, je uspešno izvedel Vinko. Do konca prvega dela velja omeniti še priložnost Velikonje v 41. minuti, a se rezultat do konca prvega dela ni spremenil.

Pred nadaljevanjem Aleksandar Jović posegel po prvi menjavi: Kačinari je zamenjal Mariniča. Že v prvih desetih minutah drugega dela si je Gorica pripravila nekaj nevarnih situacij, iz polvoleja je v 54. minuti poskušal Kačinari, a se je znova izkazal Raduha, ki je uspešno reagiral tudi po strelu, ki je sledil odbitku, ko je poskušal Velikonja. Kačinari je bil znova nevaren pet minut kasneje, ko je njegov poskus po posredovanju gostujočega branilca končal v kotu. V 61. minuti je sledila trojna menjava. Širok, Begić in Velikonja so svoja mesta prepustili Hodžiću, Črnicu in Vipotniku. Jermol je dvajset minut pred koncem srečanja sprožil z razdalje, a premalo natančen. V 75. minuti znova trojna menjava, ko so Paljk, Oyewusi in Colley zamenjali M. Kavčiča, Šehića in Cvijanovića. Prav Oyewusi je tri minute po vstopu lepo zaposlil Vipotnika, ki je streljal proti vratom, a se Kisovec, ki je v vratih gostov zamenjal Raduho, ni pustil premagati. Priložnost za zadetek je imel tudi Colley, ki je osem minut pred koncem lepo prodrl po desni strani a je njegov diagonalni strel končal v vratarjevem naročju.

Šesto in hkrati zadnjo pripravljalno tekmo bodo plavo-beli odigrali v sredo, ko se bodo ob Kamniški Bistrici pomerili z Domžalami.