Begić: Verjamem v naš uspeh

Nova Gorica, 23.02.2021

Pred izjemno pomembno četrtkovo tekmo z Aluminijem, ki bo v sklopu 23. kroga PLTS gostoval v novogoriškem Športnem parku je za spletno stran spregovoril krilni napadalec Tjaš Begić.

Plavo-beli so v prvih treh krogih spomladanskega dela PLTS vknjižili štiri točke. Kako bi komentiral goriški uvod v drugo polovico prvenstva?

"Pozitiven uvod v spomladanski del je posledica dobrih priprav in trdega dela. Tudi na tekmi z Muro, čeprav se nam rezultatsko ni izšlo, smo videli, predvsem v prvem polčasu, da lahko držimo korak z ekipami v vrhnjem delu razpredelnice. Točkovno smo z začetkom zadovoljni, je pa vsaka tekma v drugem delu naš finale pokala. Takšna je naša mentaliteta pred vsakim dvobojem."

Srečanje z Aluminijem je izjemnega pomena za nadaljnji potek sezone za Gorico. Kakšna so pričakovanja pred četrtkovim obračunom?

"Poraz v Murski Soboti ne spremeni dejstva, da smo kot ekipa napredovali. Zdaj je čas, da se to odrazi še v točkovnem izkupičku. Zmaga nad Aluminijem bi nam dala dodaten zagon, saj bi se tekmecu v boju za obstanek približali na tri točke zaostanka. Obe ekipi nujno potrebujeta točke, zato pričakujem trdo tekmo z obeh strani. Verjamem v naš uspeh."

V spomladanskem delu si začel vsa tri srečanja, trener Jović ti kljub mladosti zaupa. Ali ob takšnih tekmah, kot je četrtkova, čutiš določen pritisk?

"Pritiska, predvsem tistega pozitivnega, si kot igralec želiš, saj ti to da dodatno samozavest, hkrati pa želim izkorisiti trenerjevo zaupanje in ekipi pomagati do skupnih ciljev."

Srečanje 23. kroga bo zaradi četrtega rumenega kartona, ki ga je prejel na Fazaneriji, izpustil Matic Paljk. Drugih težav s poškodbami, razen že obstoječih (Volarič, Zirdum), pri plavo-belih ni. Glavni sodnik srečanja bo David Šmajc, njegova pomočnika bosta Andraž Kovačič in Davor Brezar, četrti sodnik pa bo Dragoslav Perić. Neposredni televizijski prenos srečanja iz novogoriškega Športnega parka si boste lahko ogledali na Planet TV 2 od 14.55 dalje.