Poraz proti Domžalam

Nova Gorica, 28.02.2021

V 24. krogu PLTS so nogometaši Gorice gostovali v domžalskem Športnem parku in izgubili z 1:0 (0:0).

Varovanci Aleksandarja Jovića so se na stadionu ob Kamniški Bistrici v prvem delu več kot enakovredno kosali z nogometaši Domžal in že v 3. minuti srečanja prvič zapretili, ko je z roba kazenskega prostora streljal Hodžić, a meril prek vrat. Na drugi strani je najlepšo priložnost Domžal zapravil Ibričić, z izjemno obrambo pa se je izkazal Marjanović. Vse do konca 30. minute je igra večinoma potekala med obema kazenskima prostoroma, takrat pa je dolgo podajo lepo izkoristil Vipotnik, ki se je v kazenskem prostoru lepo znašel, a je bil njegov strel blokiran. Zadnjo priložnost za Gorico je v prvem polčasu imel Širok, ki je v 38. minuti po samostojnem prodoru nastreljal domačega vratarja.

Pred nadaljevanjem je goriški strateg posegel po menjavi in v igro poslal Velikonjo. Tudi drugi del se je začel podobno kot prvi, tokrat je bil v peti minuti nadaljevanja nevaren Kačinari, ki je tekmo PLTS v začetni enajsterici začel prvič. Sledila je ena redkih napak Gorice na srečanju, ki so jo domači izkoristili in prek Jakupovića zadeli za 1:0. Čeprav je bila na teren preko štirih dodatnih menjav vnešena nova energija si Gorica do konca srečanja večje priložnosti, kljub borbenosti in pokazani želji, ni pripravila.

Naslednje srečanje plavo-bele čaka v soboto, ko v novogoriškem Športnem parku gostuje Maribor.

ND Gorica: Marjanović, Širok, Mevlja, T.Kavčič, M. Kavčič, Nkama, Kačinari (od 77. Colley), Hodžić (od 62. Cvijanović), Begić (od 77. Črnic), Oyewusi (od 62. Šehić), Vipotnik (od 46. Velikonja)