Colley: Niso nas zgolj besede

Nova Gorica, 09.03.2021

Po točki proti Mariboru v soboto je pred nogometaši Gorice nova preizkušnja. Pred drugim gostovanjem na celjskem stadionu Z'dežele v letošnji sezoni, ekipi sta se v prvem obračunu v Celju razšli z 1:1, je za klubsko spletno stran spregovoril Lamin Colley.

Nekaj časa si moral počakati, a proti Mariboru si prišel do svojega prvega zadetka v PLTS. Kakšni so bili občutki?

"Bilo je neverjetno. Zadnje leto in pol je bilo zaradi težav s kolenom izjemno težko zame, saj sem se želel čimprej vrniti in pomagati ekipi ter nadaljevati dobro delo, ki sem ga začel že v drugoligaški konkurenci. Nekoliko sem moral počakati na svojo priložnost, a sem ostal pripravljen, saj si želim, da trener soigralci vedo, da lahko računajo name. Skupaj nam bo uspelo priti do želenega cilja."

Ekipa izgleda boljše iz kroga v krog, kar ste s soigralci potrdili s točko proti Mariboru. Je bil to dokaz, da se lahko kosate z vsakim nasprotnikom?

"Sobotna predstava je bila še ena v nizu tistih, o katerih lahko govorimo zelo pozitivno, saj je bilo jasno videti, da ne zgolj govorimo o tem, da se lahko kosamo z najboljšimi, temveč to tudi pokažemo na terenu. Glede na prikazano lahko povsem utemeljeno verjamemo, da lahko do treh točk pridemo vsako tekmo."

Naslednji dve tekmi bosta izjemnega pomena v bitki za obstanek. Prvo je na vrsti srečanje s Celjem. Kakšen obračun pričakuješ?

"Kot sem že dejal, cilj je vsako tekmo jasen. Ne glede na nasprotnika smo sposobni nekaj iztržiti iz tekme in verjamem, da se lahko, kljub temu, da igramo proti aktualnim državnim prvakom, iz Celja vrnemo z vsemi tremi točkami."

Gorica težav s prepovedmi nastopov nima, po opravljeni kazni pa se na klop štirikratnih državnih prvakov vrača Aleksandar Jović. Četrtkov obračun bo jubilejni 100. med obema kluboma v PLTS. Plavo-beli so se zmage veselili na 38 obračunih, Celjani na 30, ekipi pa sta si točke razdelili na 31 tekmah. Na srečanju, ki se bo na Stadionu Z'dežele začelo ob 15.00 (prenos na Planet TV 2), bo v vlogi glavnega sodnika  Rade Obrenović, njegova pomočnika bosta Grega Kordež in Dejan Švarc, četrti sodnik bo Božo Kondić.