Paljk: Nadaljevati moramo z dobrim delom

Nova Gorica, 23.04.2021

Po zmagi nad ljubljanskim Bravom nogometaši Gorice potujejo v Koper, kjer se bodo v 30. krogu še četrtič v tej sezoni pomerili z največjimi rivali. Predhodni trije obračuni so ponudili s prav vsemi možnimi rezultati, saj se je v Novi Gorici vsaka ekipa veselila po enkrat, dvoboj na Bonifiki pa se je končal brez zmagovalca.

"Zmaga nad Bravom, predvsem način, s katerim smo do nje prišli, je prav vsakemu igralcu v ekipi pomenila veliko. Pokazali smo, da verjamemo sami vase, predvsem pa, da ne glede na situacijo nikoli ne obupamo. Si pa nihče ne dela utvar. Še vedno zaostajamo za devetim mestom, in če želimo doseči želeni cilj, ki ga predstavlja obstanek v ligi, bomo morali povezati nekaj pozitivnih rezultatov," na realnih tleh ostaja asistent tretjega goriškega zadetka, Matic Paljk.

Levi bočni branilec je med tednom vpisal svojo drugo asistenco v letošnji sezoni, prvo prav ob gostovanju pri svojem nekdanjem klubu v 12. krogu PLTS. "Tiste tekme se vedno spominjamo s kislim nasmeškom, saj je vsem jasno, da takrat treh točk nismo izgubili zaradi sebe. A moramo to zdaj pustiti ob strani, saj je pred nami nova težka preizkušnja proti ekipi, ki je v prejšnjem krogu hudo izgubila in bo želela dokazati, da je bila predstava v Stožicah zgolj slab dan. Še vedno so v igri za mesta, ki vodijo v Evropo, zato bodo zelo motivirani," je o sobotnem nasprotniku povedal Paljk, ki je za Koper zbral 16 prvoligaških nastopov.

Primorska kluba se bosta ob 20. uri na Bonifki srečala že na 82. primorskem derbiju, rezultatska bilanca pa je povsem izenačena. Kluba sta si razdelila po 28 zmag, 25 dvobojev pa se je končalo brez zmagovalca. Kako bo tokrat? "Svoje računice ne skrivamo, iz Kopra se moramo vrniti s točkami, v spomladanskem delu smo se že prepričali o tem, da se jim lahko ne glede na to, kaj kaže lestvica, postavimo po robu in smo pri tem uspešni," je zaključil 23-letnik.

Pod žarometi koprskega stadiona bo glavno sodniško vlogo prevzel Rade Obrenović, njegova pomočnika bosta Andraž Kovačič in Dejan Povšnar, četrti sodnik pa bo Denis Šabanagić.