Kavčič: Nadaljevati želimo pozitiven niz

Nova Gorica, 28.04.2021

Po zmagi nad Bravom in remiju na primorskem derbiju v Kopru bodo nogometaši Gorice mesec april poskušali zaključiti s pozitivnim rezultatom proti Muri. Prva tekma 31. kroga Prve lige TS se bo z neposrednim televizijskim prenosom na Planet TV 2 začela ob 17.00.

Varovanci Aleksandarja Jovića so na 82. primorskem derbiju v Kopru prišli do točke. "Škoda, ker nam na Bonifiki ni uspelo izkoristiti prednosti igralca več, saj bi se s tem devetemu mestu približali na vsega tri točke. Bili smo boljši nasprotnik, žal pa se to ni odrazilo v rezultatskem smislu. Ne glede na to moremo biti delno zadovoljni, saj smo uspeli zaostanek, ki je pred začetkom zadnje četrtine znašal devet točk, zmanjšati na pet," je tekmo proti Kopru komentiral osrednji branilec Tine Kavčič.

27-letni nogometaš, ki se je v spomladanskem delu zasidral v začetni enajsterici in odigral prav vsako tekmo v celoti, je mnenja, da je na četrtem medsebojnem obračunu v letošnji sezoni prišel čas, ko se bo, ob dobri predstavi, tudi sreča postavila na stran plavo-belih. "Proti Muri zaradi takšnih ali drugačnih razlogov v letošnji sezoni nismo uspeli vknjižiti želenega točkovnega izkupička. Smo pa na prav vseh obračunih bili blizu, zato se na petkov obračun pripravljamo z optimizmom. Res je, da si tako kvalitetna ekipa, kot je Mura, zasluži spoštovanje, a to ne pomeni, da v tekmo odhajamo z belo zastavo. Mislim, da smo predvsem v spomladanskem delu, pokazali, da lestvica ni pravi odraz naše kvalitete in bomo, tudi zaradi nuje po točkovnem izkupičku, zelo trd oreh za vsakega nasprotnika," je še dodal Kavčič, ki bo v soboto vknjižil svoj 150. prvoligaški nastop v goriškem dresu.

Osmo tekmo med Gorico in Muro v prvoligaški konkurenci bo kot glavni sodnik vodil Roman Glažar, njegova pomočnika bosta Jure Praprotnik in Alen Salkić, v vlogi četrtega sodnika bo Božo Kondić.