Poraz proti Aluminiju

Nova Gorica, 06.05.2021

Nogometaši Gorice se iz gostovanja v Kidričevem v sklopu 32. Kroga Prve lige TS po porazu z 0:2 vračajo praznih rok.

Dvajseti medsebojni obračun med kluboma je ostregel s hitrim vodstvom domačih, saj so preko Flakusa Bosilja povedli v 10. minuti. Prvo priložnost so si nogometaši Gorice priigrali v 17. minuti, ko je prek vrat streljal Nkama. Domači so prednost povečali v 30. minuti, ko je znova zadel Flakus Bosilj. Plavo-beli si do konca polčasa niso pripravili omembe vredne priložnosti, domači pa so odšli na odmor z dvema zadetkoma prednosti.

V nadaljevanju so prvi zapretili varovanci Aleksandarja Jovića, nevaren je bil Nkama, ki je bil najvišji po predložku Kavčiča, a z glavo meril mimo vrat. V 63. minuti je nase opozoril Mavretič, ki je meril z razdalje, a je njegov strel domači vratar obvladal. 23-letni vezist je poskusil s strelom tudi deset minut pred koncem srečanja, a premalo natančno. Do konca srečanja velja omeniti še poskus Vipotnika, rezultat pa se do zadnjega sodnikovega žviga ni spremenil.

Gorica: Sorčan, Mevlja, Zirdum, Tomiček (od 46. Hodžić), M.Kavčič, Nkama (od 61. Mlinarić), Mavretič, Šehić (od 46. Kačinari), Begić, Colley (od 66. Vipotnik), Cvijanović (od 46. Oyewusi)