Zmaga nad Domžalami

Nova Gorica, 09.05.2021

Nogometaši Gorice še niso rekli zadnje v letošnji sezoni. Po zmagi nad favoriziranimi Domžalami z 2:1, za katero sta zadela Oyewusi in Colley, matematično še ohranjajo možnosti za obstanek.

Nogometaši Gorice so v spomladanskem delu razmeroma dobro začenjali tekme, a takšnemu začetku, kot smo bili priča v novogoriškem Športnem parku, se je malo kdo nadejal. Že v 8. minuti je namreč zadel Colley, ki je izkoristil lepo podajo Vipotnika z glavo. Veselje se še ni dobro poleglo, pa je bilo vodstvo povišano. Protinapad je po levi strani začel Nkama, z natančno podajo v sredino zaposlil Oyewusija, ki je bil v situaciji ena na ena z vratarjem Mulalićem dovolj zbran in zadel za 2:0. Domžalčani so prišli do nekaj polpriložnosti, a niso našli poti mimo Likarja. Na drugi strani so Goričani znova zapretili štiri minute pred koncem prvega polčasa, ko je bil nevaren Velikonja, a se je izkazal gostujoči vratar.

Tudi nadaljevanje se je začelo po plavo-belih notah. V 48. minuti je nevarno poskusil Nkama, tri minute kasneje Vipotnik, Hodžić pa je v 53. minuti po močnem strelu iztržil kot. Čeprav so imeli varovanci Aleksandarja Jovića skozi celotni drugi del pobudo, pa so tretji zadetek na tekmi dosegli gostje, ko je po podaji Ibričića zadel Vuklišević. Goričani so se tudi preko menjave pomaknili nekoliko nazaj in strnili svoje vrste ter kljub naletu gostov tekmo uspešno pripeljali do konca in vknjižili zlata vredne tri točke.

Gorica: Likar, Hodžić, Zirudm, T.Kavčič, Paljk, Oyeuwsi (od 26. Velikonja), Nkama, Kačinari (od 46. Cvijanović), Begić (od 80. Mlinarić), Vipotnik (od 80. Baruca), Colley (od 64. Tomiček)