Na zadnji domači tekmi poraz proti Celju

Nova Gorica, 19.05.2021

Tekma predzadnjega kroga letošnje sezone se je v novogoriškem Športnem parku zaključila z 2:0 v prid gostov iz Celja.

Plavo-beli so prvi polčas odprli zelo dobro. Priložnosti varovancev Aleksandarja Jovića so se vrstile ena za drugo. Nkama je po strelu z glavo v 8. minuti zadel vratnico, Oyewusi je nato iz neposredne bližine nastreljal gostujočega vratarja, Kačinarijev strel iz 15. minute pa je za las zgrešil cilj. Na polovici prvega dela je nevarno sprožil še Begić, a je njegov strel nekoliko zgrešil želeni cilj. Ko se je že zdelo, da bo ob zadnjem sodnikovem žvižgu prvega dela obveljal začetni izzid, pa je zadel Božić.

Drugi del je ponudil z drugim zadetkom gostov, v 48. minuti je bil znova uspešen Božić. Preostanek drugega polčasa je ponudil z raztrgano igro na obeh straneh in  malim številom priložnosti na obeh straneh. Pri Gorici je bil najnevarnejši Nkama, ki je nevarno poskusil slabe tri minute pred koncem drugega dela, rezultat pa se do konca ni spremenil.

Gorica: Sorčan, Hodžić (od 41. Paljk), T.Kavčič, Mevlja (od 66. Tomiček), M.Kavčič, Nkama, Mavretič, Kačinari (od 66. Baruca), Begić, Colley (od 74. Vipotnik), Oyewusi (od 46. Velikonja)