Poraz na gostovanju pri Muri

Nova Gorica, 21.09.2020

Četrti krog slovenskega državnega nogometnega prvenstva se je v Murski Soboti odvil po željah domače Mure, ki je Gorico premagala z zadetkom Amadeja Maroše in slavila z 1:0 (0:0)

Goriško ekipo je s klopi na petem dvoboju med obema ekipama vodil Florjan Debenjak, ki je funkcijo glavnega trenerja opravljal začasno, po odhodu Borivoja Lučića. V primerjavo z enajsterico preteklo nedeljo se je Debenjak odločil za dve menjavi. Napdalno usmerjenega vezista Leona Mariniča je zamenjal obrambno naravnani Chinwendu Johan Nkama, za katerega je bil to sploh prvi nastop v PLTS. V osrčje obrambe se je namesto Diega Bardance preselil Matteo Tomiček, njegovo mesto na desnem bočnem položaju pa je pripadlo Adisu Hodžiću.

Začetek prvega polčasa je povsem pripadel Goričanom, ki so bili že v 4. minuti blizu zadetka. Njegov strel z glavo je domači vratar Matko Obradović reševal z golove črte. Blizu je bil tudi strel Semirja Smajlagića. Šele po tretjem poskusu Gorice, s 25 metrov je v 16. minuti prek vrat meril Nkama, so prvič zapretili domači, a je strel Tomija Horvata Uroš Likar brez večjih težav ukrotil. Do konca prvega dela velja omeniti še strel Smakjlagića z glavo in izvrstnoi posredovanje Likarja po strelu Amadeja Maroše v sodnikovem dodatku. Nasploh je prvi polčas, v katerem sta mreži mirovali, obetal veliko.

Nato pa hladen tuš. V 53. minuti je Vito Štrakl želel preigrati Matijo Kavčiča in si žogo spustil v prostor. Levi bočni branilec je njegovo namero prebral, se zagradil, ob zelo očitnem kontaktu, kar je z zastavico sugestiral tudi stranski sodnik, pričakoval prekršek, ki ga po mnenju Sagrkovića ni bilo. Podarjeno enajstmetrovko je uspešno realiziral Maroša.

Do konca srečanja je v iskanju pozitivnega izkupička Debenjak v igro poslal napadalne veziste Tjaša Begića, Leona Mariniča in Nika Jermola, a se rezultat ni spremenil.

Nogometaši Gorice v soboto v 5. krogu v domačem Športnem parku pričakujejo Aluminij.