V Mariboru poraz ob veliki smoli

Nova Gorica, 01.08.2010

Miha Mevlja z drugim članskim golom, Demirovič in Kršič stresla okvir vrat

Po zmagi in remiju na prvih dveh srečanjih so belo-modri tokrat zabeležili prvi poraz v novem državnem prvenstvu. V Ljudskem vrtu je bil premočan Maribor, prvi favorit letošnje sezone.

Prvo priložnost na tekmi so sicer imeli gostje, potem ko je z glavo poizkusil Aris Zarifović. Domači do po prednosti prišli v 13. minuti. Dolgoletni igralec Gorice, ki je poleti prestopil v Maribor, Goran Cvijanovič se je odločil za nenaden strel z razdalje in prvič premagal vratarja Vasjo Simčiča. To je bil res izjemen zadetek. Isti igralec je prednost Štajercev podvojil v 26. minuti, na 3:0 pa je povišal branilec Elvedin Džinić.

Videlo se je, da Hitu Gorici v ključnih trenutkih manjkajo izkušnje, kljub velikemu zaostanku pa veseli, da se varovanci trenerja Davida Peršiča niso predali. Že pred odhodom na odmor so izpeljali nekaj obetavnih napadov. Dvakrat je poizkušal mladi Sandi Arčon enkrat pa Etien Velikonja, a tokrat res ni bil dan po okusu belo-modrih.

V nadaljevanju so Novogoričani po strelu s kota in zadetku Mihe Mevlje takoj znižali na 3:1, le nekaj minut zatem pa je z izjemnim strelom vratnico stresel Enes Demirović. Lahko se le vprašamo, kako bi se tekma zaključila, če bi bila vsaj ena od štirih do tedaj izrazitih priložnosti izkoriščena. A srečanje so odtlej v svojih nogah imeli gostje, pri katerih so v nadaljevanju priložnost dobili še trije obetavni igralci, še lani člani mladinske šole Dejan Žigon, Luka Volarič in Kris Jogan.

Do izjemne priložnosti je Hit Gorica prišla še ob zaključku tekme, vratnico pa je takrta zadel izkušeni Admir Kršič.

Kljub porazu so mladi belo-modri fantje pokazali veliko volje in v igro vložili zvrhano mero truda. Takšne tekme v veliki meri prispevajo k napredku mladega moštva.
 

Maribor : Hit Gorica 3:1 (3:0)

Stadion Ljudski vrt, sodniki: Skomina (Koper), Patarić (Izola) in Žunič (Kranj).

Strelci: 1:0 Cvijanović (13.), 2:0 Cvijanović (25.), 3:0 Džinić (33.), 1:3 Mevlja (51.).

Maribor: Pridigar, Majer, Džinić (od 39. Anđelković), Rajčević, Viler, Cvijanović, Bačinović, Dodlek, Pavličić (od 53. Iličić), Jelić (od 73. Tavares), Plut.

Hit Gorica: Simčič, Širok, Zarifović, Kršić, Balažic, Rakušček, M. Mevlja, Stojanović (od 33. Žigon), Arčon (od 71. Volarič), Demirović (od 83. Jogan), Velikonja.

Rumeni kartoni: Viler; Širok.
Rdeč karton: /.