Zadetek Valterja Birse v UEFA Ligi prvakov

Nova Gorica, 20.10.2010

V četrtek na evropskih zelenicah Šuler in Škarabot

V torkovih tekmah UEFA Lige prvakov je nekdanji igralec ND Gorica Valter Birsa dosegel svoj krstni zadetek v tem najbolj elitnem evropskem klubskem tekmovanju.

V 3. krogu skupinskega dela je v dresu svojega kluba AJ Auxerre na tekmi proti moštvu AFC Ajax Amsterdam igral vseh 90 minut. Za Birso je bil to drugi nastop v Ligi prvakov.

Srečanje se je na stadionu ArenA Amsterdam končalo z zmago Ajaxa z 2:1. Domači so oba zadetka dosegli v prvem polčasu, Valter Birsa pa je v 56. minuti znižal zaostanek svoje ekipe. Zadel je neposredno iz prostega strela z okrog 18 metrov.

Auxerre je po treh tekmah še vedno brez točke, zadetek Birse pa je sploh edini, ki so ga Francozi dosegli. V derbiju te skupine je CF Real Madrid z 2:0 premagal AC Milan.

V četrtek v ognju Matija Škarabot in Marko Šuler

Tudi v četrtek se bosta na evropskem nogometnem prizorišču predstavila dva nekdanja igralca ND Gorica. V UEFA Evropski ligi bosta Marko Šuler in Matija Škarabot s svojim klubom KAA Gent iz Belgije v gosteh pomerila proti moštvu Sporting Clube de Portugal.

Tekma na stadionu Jose Alvalade v Lizboni se bo pričela ob 21.05. Po dveh tekmah ima Sporting dve zmagi, Gent pa je doslej vknjižil remi in poraz.