Točka proti prvakom, prečnik preprečil vse tri

Nova Gorica, 23.10.2010

Za Hit Gorico sta zadela Demirović in Jogan

Drugi primorski derbi med Hitom Gorico in Luko Koprom v letošnji sezoni se je končal brez zmagovalca. Dogajanje so ob robu igrišča z odličnim navijanjem popestrili Terror boysi, ob polčasu pa sta se predstavili plesna skupina Twist ter Amadeja Colja s svojima psičkama.

Strokovno vodstvo Novogoričanov se je odločilo za nekaj sprememb v začetni postavi. Mesto na sredini zvezne vrste je zavzel Enes Demirović, ofenzivno sta ob Etienu Velikonji zaigrala Kris Jogan in Sandi Arčon. Aris Zarifović je pričel na klopi, osrednji branilski dvojec sta tvorila Nejc Mevlja in Gregor Balažic.

Prvi polčas je ponudil šahovsko partijo brez številčnih priložnosti. Domači so imeli vseskozi pobudo, a do konkretnega streta niso prišli. Še najbližje zadetku so bili ob izteku polčasa, ko je z bližine zgrešil Velikonja. Edini gol v prvem delu je padel v 17. minuti, ko je Milan Osterc v mrežo zabil predložek Strune.  Ostrec se zadetka proti nekdanjemu klubu ni veselil.
 
V nadaljevanju drugačna slika. Koprčani so se potegnili na svojo polovico, Goričani pa so iz minute v minuto vse bolj pletli mrežo okrog gostujočih vrat. V 53. minuti je žoga prišla do Enesa Demirovića, ki jo je z izjemnim strelom po tleh z okrog 25 metrov poslal v vratnico, od tam pa se je odbila v mrežo. Zasluženo izenačenje se je le osem minut pozneje spremenilo v vodstvo.

Sandi Arčon je z leve lepo podal na desno stran kazenskega prostora, kamor je utekel Kris Jogan, ki je s pol-volejem zadel z 2:1. Dinamična igra je sledila tudi po vodilnem domačem zadetku, malce več prostora v napadalnih akcijah pa Hitu Gorici ni uspelo učinkovito realizirati.

Gostje so do izenačenja prišli 13 minut pred koncem, ko je po skoraj enaki akciji kot pri prvem golu zopet zadel Osterc. Nocojšnja nepopustljivost belo-modrih je bila skorajda nagrajena s polnim plenom. Aris Zarifović je namreč s strelom z glavo po kotu zadel le prečnik.

Hit Gorica je tako prekinila negativno serijo rezultatov, kar je velika vzpodbuda pred sredinim povratnim pokalnim dvobojem z Interblockom. V Športnem parku se bo pričel ob 17.00.

Domači igralec Matija Širok je po tekmi za nd-gorica.com povedal: ''Igra nam je danes stekla. V tekmo smo stopili odločno, kar se je poznalo. Zopet nam je zadetke dal bivši igralec, znova pa smo gol prejeli v zadnjih minutah. To sem nam dogaja že dalj časa, zato moramo biti bolj skoncentrirani.''

Hit Gorica : Luka Koper 2:2 (0:1)

Športni park, sodniki: Tratnjek (Murska Sobota), Vukan (Apače) in Karmel (Maribor).

Strelci: 0:1 Osterc (17.), 1:1 Demirović (53.), 2:1 Jogan (61.), 2:2 Osterc (77.).

HiT Gorica: Simčič, Galešić, Balažic, Kršić (od 74. Zarifović), Velikonja, Kurtič, Mevlja, Arčon (od 81. Žigon), Širok, Demirović (od 88. Mevlja), Jogan.

Luka Koper: Hasić, Polovanec, Handanagić, Guberac, Struna, Karič (od 12. Grižonič), Tomić, Marčeta (od 62. Brulc), Jelenič, Bubanja (od 83. Stančič), Osterc.

Rumena kartona: Handanagić (33.), Polovanec (58.).