Prva domača pomladna točka

Nova Gorica, 12.03.2011

Prvi gol Vita Pluta

Hit Gorica je po porazu na prvi, zmagi na drugi, na tretji tekmi spomladi zabeležila neodločen rezultat. V Športnem parku so proti Celjanom po zaostanku v prvem polčasu v nadaljevanju izenačili prek Vita Pluta, ki je tako dosegel svoj prvi gol v belo-modrem dresu.

Domače strokovno vodstvo je kaznovanega Arisa Zarifovića na centralnem branilskem položaju nadomestilo z Miho Gregoričem, namesto bolnega Danjela Rakuščka je zaigral Sandi Arčon.

Še pred uvodnim sodnikovim žvižgom je športni direktor ND Gorica Uroš Dovžak v imenu kluba za rojstni dan čestital domačemu igralcu Goranu Galešiću.

Začetne minute so glede posesti žoge pripadel Celjanom, ki so prek Zorana Pavlovića tudi prvi zapretili. Strel v 4. minuti je vratar Vasja Simčič ubranil. Isti gostujoči igralec je v 15. minuti hotel presenetiti s strelom s kota, vendar je tudi to namero Simčič uvidel.

Domači so srečanje pričeli v krču. Manjkala je bojevitost ter povezava med igralnimi vrstami. Gostje so vodstvo vpisali v 28. minuti. Izvajali so kot z desne strani. Žoga je prišla na rob kazenskega prostora, od tam pa so jo Celjani podaljšali do Serga Akakpa, ki je z okrog 11 metrov zatresel domačo mrežo. 

Po prejetem zadetku so Novogoričani zaigrali bolj pogumno, vendar je do zaključka prvega polčasa manjkala prava podaja proti napadalcema. Gostje so si v 37. minuti priigrali novo zrelo priložnost, ko je Denis Popovič streljal mimo vrat.

Najlepša akcija je domačim uspela tik pred odmorom. Po globinski podaji je žogo z glavo proti vratom usmeril Franklin Vicente, toda strel je bil za gostujočega vratarja premehak.

Tudi v nadaljevanje so boljše krenili gostje, ki so prek Bekima Kapiča v 48. minuti zapretili z glavo. Simčič je odbil v kot.

V 54. minuti pa so Novogoričani izenačili. Akcijo Matije Široka na desni strani je nadaljeval Vito Plut, ki je iz drugega poskusa s težkega položaja dosegel prvi zadetek v dresu belo-modrih. Po zadetku so Novogoričani zaigrali precej bolje. Angažiranost do igre je bila na višjem nivoju.

Celjani so prek Pavlovića dvakrat neuspešno poizkusili s prostega strela. V 74. minuti pa je drugi rumeni karton prejel Sandi Arčon, kar je pomenilo, da bodo domači nekaj več kot četrt ure igrali z igralcem manj. Do konca se rezultat ni več spremenil.

Trener Hita Gorice David Peršič je posebej za nd-gorica.com povedal: ''Tekmo lahko primerjamo s tisto proti Olimpiji. V igro smo vstopili preveč zadržano, za kar smo bili znova kaznovani. V nadaljevanju sta bila sicer pristop in igra na višji ravni, tako da smo uspeli izenačiti. Ko pa smo imeli pobudo, nas je presekala izključitev. Na žalost več kot do remija tokrat nismo zmogli.''

Hit Gorica : CM Celje 1:1 (0:1)

Športni park, sodniki: Drečnik (Zagorje ob Savi), Kokolj (Škofljica) in Pavlič (Laze pri Tuhinju).
Strelca: 0:1 Akakpo (28.), 1:1 Plut (54.).

Hit Gorica: Simčič, Galešić, Vicente, Kršić, Plut (od 82. Martinovič), M. Mevlja, N. Mevlja, Arčon, Širok, A. Jogan, Gregorič.

CM Celje: Mujčinović, Akakpo, Brezič, Popović (od 83. Zajc), Kapić, Radulović, Pavlovič, Gobec, Firer, Vidmajer, Štraus (od 66. Kačičnik).

Rumeni kartoni: Arčon, Plut; Popović, Gobec, Firer.
Rdeč karton: Arčon (73.).