Belo-modri vse bliže petemu mestu

Nova Gorica, 11.05.2011

Debi za Welleja Ndiayeja, po dolgem času sta zaigrala Enes Demirović ter Dalibor Stojanović.

Hit Gorica je na severnoprimorskem derbiju s 3:2 premagala Primorje in je tako korak bližje končnemu petemu mestu. Med strelce so se vpisali Miha Mevlja, Enes Demirović in Goran Galešić.

Strokovno vodstvo belo-modrih je za tekmo precej spremenilo postavo. Na sredini je po daljšem času zaigral izkušeni Enes Demirović, sploh prvič pa je svojih 55 minut v Prvi ligi doživel Senegalec Welle Ndiaye. V drugem polčasu ga je zamenjal Dalibor Stojanović, ki je po jesenski poškodbi znova dobil večji igralni čas.

V moštvu ni bilo Nejca Mevlje, Vita Pluta, Williama Franklina Vicenteja ter Admirja Kršića.

Po izenačenih uvodnih minutah so prvo zmagovalno kombinacijo na tekmi izpeljali domači. Jaka Ihbeisheh je lepo prejel globinsko podajo, se znašel sam pred novogoriškimi vrati ter zadel za domače vodstvo. Slednje ni trajalo dolgo. Po nekaj odbitih žogah je v domačem kazenskem prostoru do nje prišel Miha Mevlja, ki je z izjemno atraktivnim strelom s škarjicami v 19. minuti izenačil na 1:1. To je bil tretji gol Mihe letos.

Srečanje se je po gostujočem izenačenju nekoliko umirilo. Trener belo-modrih Miran Srebrnič je videl na delu nekatere nogometaše, ki doslej niso igrali veliko. Kot rečeno, je bila spremenjena predvsem zvezna vrsta.

Primorje je v 39. minuti znova prišlo do prednosti. Ihbeisheh je po desni strani izvedel pravi slalomski prodor in ob neodločnosti obrambne vrste gostov še drugič premagal Vasjo Simčiča.

Toda v nadaljevanju so belo-modri le pokazali več in z dvema zadetkoma preobrnili potek srečanja. Že v peti minuti je po levi strani lepo v kazenski prostor Ajdovcev prodrl Goran Galešić. Domači branilec ga je podrl, zanesljivo pa je strel iz 11 metrov izvedel veteran Enes Demirović.

Le osem minut zatem so belo-modri izvedli zmagovito kombinacijo. Demirović je izjemno podal v prazen prostor proti Goranu Galešiću, ki je mimo domačega vratarja postavil končni rezultat srečanja. 

Do konca tekme se izid ni več spremenil. Nekoliko več od igre so imeli domači, ki so se trudili izenačiti, vendar se novogoriška obramba ni pustili presenetiti.

Že v soboto Hit Gorica doma gosti Domžale. Tekma se bo v Športnem parku pričela ob 20.15.
Vljudni vabljeni!


Primorje : Hit Gorica 2:3 (2:1)

Mestni stadion Ajdovščina, sodniki: Goričan (Loče pri Poljčanah), Jovanovič (Celje) in Lunežnik (Zgornja Hajdina).

Strelci: 1:0 Ihbeisheh (15.), 1:1 M. Mevlja (19.), 2:1 Ihbeisheh (39.), 2:2 Demirović (50./11 m), 2:3 Galešić (58.).

Primorje: Božjak, Ostojič, Tanjič (od 74. Lo Duca), Jukan, Ihbeisheh, Ogrič (od 38. Dežmar), S. A. Živec, Čuturilo, Božičič, S. Živec (od 67. N. Kolman), Marić.

Hit Gorica: Simčič, Galešić, M. Mevlja, Širok (od 46. Buzeti), Demirović, Ndiaye (od 55. Stojanovič), Mijatovič, A. Jogan, Rakušček, K. Jogan, Gregorič.

Rumeni kartoni: Božičič; K. Jogan, Širok, M. Mevlja.